Şehirlerarası otobüsler işte bu yüzden yanmış!

Akaryakıt kaçakçıları Hatay’dan temin ettikleri kaçak akaryakıtı Mersin’e getirdi. İçine kimyasal maddeler karıştırıp şehirlerarası otobüslere sattı. Mersin Akdeniz İlçe Jandarma Komutanlığı, şüphelendikleri 6 kişiyi takibe aldı. Film senaryolarını aratmayan kaçak akaryakıt sevkiyatlarındaki detaylar akıllara durgunluk verdi. Kaçak akaryakıt nedeni ile çok sayıda otobüste yangın meydana geldi.

Şafak TOK

Mersin 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya göre olay, Zeynel Gül’ün, Mesut Uçkan’a Hatay’dan 2 arkadaşının 4-5 bin litre mazot getireceğini, mazotu alıp almayacağını sormasıyla başladı. Mesut Uçkan alacağını, Afacan Oto Yıkama adlı işyerinde yakıtın boşaltılabileceğini söyledi. Yakıt, 13 Aralık 2013 günü oto yıkamaya ulaştı. Jandarma takibinde olan kaçakçılara suçüstü baskın yapıldı. A.Y., F.Y. ve M.A. gözaltına alındı. Yapılan aramada kaçakçılığın yapıldığı otobüste 1 adet bin litrelik fiberglas tank ve 4 bin 200 litre markersiz kaçak motorin ele geçirildi.

KAÇAKÇILARIN SEVKİYAT LİSTESİ

1. Sevkiyat: Şoförlüğünü M.B.’nin yaptığı otobüs, Afacan Oto Yıkama isimli işyerine gelip yakıt aldığı tespit edildi. Otobüste yapılan aramada 700 litre kaçak yakıta el konuldu. Olay sonrasında Adem Yavuz, konuyla bağlantılı H.Ö’yü arayarak kaçak mazotların yakalandığını söyledi. M.B ve H.Ö.’ye Mersin 1. Asliye Ceza Mahkemesince kamu davası açıldı.

DOLUM İŞLEMİ OTOYIKAMA YAPILDI!

2. Sevkiyat: H. A. E.’nin şoförlüğünü yaptığı otobüs de oto yıkamaya geldi ve yakıt aldıktan bir müddet sonra otobüs durduruldu. Yapılan aramada 400 litre kaçak motorin bulundu. Mersin 1. Asliye Ceza Mahkemesince kamu davası açıldı.

JANDARMA ADIM ADIM TAKİP ETTİ

3. Sevkiyat: Ekipler bu kez 28 Ocak 2014’te A. K. C’nin Adem Yavuz’un işlettiği Afacan Oto Yıkama adlı işyerine kaçak akaryakıt boşaltacağı bilgisini aldı. Şoförlüğünü Ş. Ö.’nün yaptığı çekici yapılan aramada 2 bin 100 litre kaçak motorin tespit edildi. Şüpheliler A.K.C. ve Ş. Ö.’ye Mersin 1. Asliye Ceza Mahkemesince kamu davası açıldı. Açılan davada A. K. C. beraat etti, Ş. Ö. için ise hükmün açıklanmasının geri bırakılması ve denetimli serbestlik kararı ile serbest bırakıldı.

YAKITI BİDONLARLA BOŞALTTILAR

4. Sevkiyat: 31 Ocak 2014’te çekici aracın deposundan A.A. ve F.Ş.U. bidonlara akaryakıt boşalttı. Araçta yapılan aramada 1.060 litre kaçak motorin bulundu. Sonrasında Mesut Uçkan Adem Yavuz’u telefonla arayarak yakalanan şoför ve diğerlerinin nasıl ifade vermeleri gerektiği üzerine konuşarak ağız birliği yapılması üzerine anlaştı.

İKİSİ KARDEŞ 4 KİŞİYE HAPİS CEZASI

Akaryakıt kaçakçılığından Mazlum Uçkan, Mesut Uçkan Adem Yavuz ayrı ayrı 2 yıl 4 ay 3 gün hapis ve 5 gün karşılığı adli para cezası ile cezalandırıldı. Yalçın Laçin 1 yıl 3 ay hapis ve 2 gün karşılığı adli para cezası ile cezalandırıldı. Z.G’de 1 yıl 6 ay hapis ve 2 gün karşılığı adli para cezası ile cezalandırıldı ama daha sonra hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Türkiye Haberleri