İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde 5 yıldır süren davada sona gelindi. Davada 58 kişi şikâyetçi konumda. Sanık sandalyesinde ise 18 kişi bulunuyor. Dava dosyasına göre hacker şebekesi, Instagram ve Twitter’da yüzbinlerce takipçisi olan hesapları mercek altına aldı. Hesap ele geçirildiğinde, bu kez hesap sahibi ile temasa geçildi. Temasa geçilen hemen her isimden, hesabın iadesi için para talebinde bulunuldu. Kimi hesap sahipleri de cinsel içerikli yazışma ve fotoğrafları ile tehdit edildi.
Şebeke lideri güvenlik görevlisi çıktı
Mesleğini ‘güvenlik görevlisi’ olarak açıklayan 37 yaşındaki Gökyar Şen’in lideri olduğu şebekeye yönelik davada, duruşma savcısı mütalaasını açıkladı. Mütalaada, en fazla ceza istenen isimler arasında Gökyar Şen’in yanı sıra Abdullah Harun Aslanoğlu (28) ismi dikkat çekti. Gözaltına alındığı süreçteki ifadesine, İstanbul Kartal’da imam olduğunu söyleyen Aslanoğlu’na 56 şikâyetçi için ayrı ayrı ceza istendi. Aslanoğlu’na, 3 ayrı suçtan istenen ceza ise 300 ile 784 yıl arasında değişiyor.
Uzun bir süre tutuklu kalan Gökyar Şen, anılan davanın en kritik ismi olarak öne çıkıyor.
‘Çalınacak hesapları belirledi’ iddiası
İddianamede, Aslanoğlu, kimin hesabının ele geçirileceği konusunda şebekeyi yönlendirmekle suçlanıyor. Bu kişiye yönelik bir diğer suçlama ise, çalınan hesapları 3’üncü kişilere satmak. Pınar Altuğ, Gamze Taşkın ve Gizem Dinibütünoğlu’nun hesapları Aslanoğlu eli ile başka kişilere satıldı.
İmam, takipçi sayısına göre fiyat belirledi
Aslanoğlu’nun, şebeke üyelerinin olduğu bir WhatsApp grubuna yazdığı çok sayıda mesaj da girdi. Aslanoğlu mesajların birinde “200-250K (200-250 bin takipçi) arası hesaplar 2.000 TL, 260-350K arası 3.000 TL, 360-450k arası hesaplar 4.500TL… Bunları kabul ederse gruba al; yoksa dediğiniz gibi herkes yoluna baksın kardeşim” ifadelerini kullandı. Bir başka mesajda ise “Şimdi almanızı istediğim hesap isimlerini yazacağım” diyor. Aslanoğlu, ele geçirilen Instagram hesabının mesaj panosu kısmında ise "Yüksek ve organik takipçili hesabımız satılıktır'' ifadelerini kullandı.
‘Hesabı iade etmek için 6 bin TL istedi’
Hesabı çalınan Gizem Dinibütünoğlu, Aslanoğlu’nun kendisi ile temasa geçtiğini, hesabının iadesi için 6 bin TL istediğini söyledi. Dinibütünoğlu, Aslanoğlu’nun ödemeyi yapmaması halinde hesabı dini içeriklerin paylaşıldığı bir sayfaya çevireceğini söyledi.
İmam: Hesapların çalıntı olduğunu bilmiyordum
Yargılama aşamasında ifadesi alınan Aslanoğlu ise, “Çete olarak bildiğim kişileri burada tanıdım. Daha önceden tanımıyorum. Satın aldığım hesapların çalıntı olduğunu bilmiyordum. Bir TL bile bir kazancım olmadı. 6000-7000 TL paramı aldılar. Nişan günü evimden gözaltına alındım” dedi. Telefonla ulaştığımız Aslanoğlu’nun avukatı ise soruları yanıtsız bıraktı.
Yasemin Çonka, Deniz Eser ve Tamer Karadağlı
Merve Oflaz, Murat Sakaoğlu ile Gizem Dinibütünoğlu
18 kişi yargılanıyor
Bir sonraki duruşması önümüzdeki ekim ayında görülecek davada, yargılanan isimler arasında Gökyar Şen ve Abdullah Harun Aslanoğlu dışında Muhammet Eşkin, Doğukan Esentürk, Bünyamin Saka, Sadık Duman, Veysel Demir gibi isimler de yargılanıyor.