DEM Parti'den '1 Eylül' açıklaması: Çok acı çekildi!

DEM Parti 1 Eylül Dünya Barış Günü için mesaj yayımladı. Barış ve kardeşliğin altının çizildiği açıklamada, "Bugüne kadar çok bedel ödendi, çok acı çekildi. Artık barışı inşa etmekten başka şansımız yok. Buna gücümüz de var, inancımız da" ifadeleri kullanıldı.

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğlulları ve Tuncer Bakırhan, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla önemli bir mesaj yayımladı. Barış ve kardeşliğe vurgu yapılan mesajda, eşitlik ve özgürlük içinde yaşanacak yeni bir dünya yaratmanın gerekliliğine dikkat çekildi.

Yayımlanan metinde, Ortadoğu’daki Filistinliler ve Kürtler başta olmak üzere çeşitli halkların ağır saldırı altında olduğu, Ukrayna-Rusya arasındaki savaşın derinleştiği ve dünyanın pek çok yerinde çatışmaların arttığına işaret edilerek, barış mücadelesinin önemine vurgu yapıldı. Mesajda, "Kendi geleceklerini çocukların, kadınların, milyonların sömürülmesine bağlayanlara en güzel cevap, eşit olarak barış ve kardeşlik içinde yaşanacak yeni bir dünya yaratmaktır. İçinde bulunduğumuz karanlık tabloya rağmen insanlık bunu yapabilir" denildi.

Hatimoğlulları ve Bakırhan, faşizmin ve savaşın körüklendiği bir ortamda barış ve kardeşlik talebinin her zamankinden daha güçlü bir şekilde yükseltilmesi gerektiğini ifade etti. "Herkesin kendi dili, dini ve rengiyle özgürce ve eşit yaşadığı bir dünya yaratmak mümkündür" ifadesiyle, tüm dünyada eşitlik ve özgürlük arayışının önemine değindiler.

DEM Parti, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde “Savaşa Karşı Barışı, Tecride Karşı Özgürlüğü Haykıralım” şiarıyla alanlarda olacaklarını belirtti. Mesajda, bugüne kadar çok bedel ödendiği ve acı çekildiği, ancak barışı inşa etmekten başka şansları olmadığı vurgulandı. "Buna gücümüz de var, inancımız da" denilerek, milyonların barış talebinin ve sesinin yükseltileceği ifade edildi.

Hatimoğlulları ve Bakırhan, "Yaşasın 1 Eylül Dünya Barış Günü" diyerek mesajlarını sonlandırdı.

Türkiye Haberleri