Saray, sansüre itirazı 'hainlikle' suçladı!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Instagram'a erişim engeli getirdi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral, tepki gösterenleri hainlikle suçladı.

Instagram'a getirilen erişim engeli, Türkiye gündemini altüst etti. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun bu kararı, kullanıcılar arasında büyük bir tartışma başlattı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral ise tepki gösterenleri hainlikle suçladı.

SANSÜR TARTIŞMASI BÜYÜYOR

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, Instagram'a yönelik erişim engeline karşı çıkanları sert bir dille eleştirdi. Saral, Instagram'ın dolandırıcılık ve nefret yayan hesaplara müdahale etmediğini belirterek, "Basın özgürlüğü çığırtkanlığı yapmak iki yüzlülüktür. Bu tavır, özgürlükten yana değil hainlikten yanadır" dedi.

NE OLMUŞTU?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Instagram'a erişim engeli getirdi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Heniye'nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram'ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir" dedi.

SOSYAL MEDYA TEPKİSİ

Kullanıcılar, Instagram'a erişim engeline sosyal medyada yoğun tepki gösterdi. Birçok kullanıcı, bu kararı ifade özgürlüğüne aykırı bulduğunu belirtti.

Instagram'a yönelik erişim engeli kararı, kamuoyunda geniş yankı buldu. Konunun nasıl bir çözüme kavuşacağı merakla bekleniyor. Hem yerel hem de uluslararası medyanın dikkatini çeken bu karar, Türkiye'de sansür ve ifade özgürlüğü tartışmalarını yeniden alevlendirdi.

Türkiye Haberleri