Tekstil devinin işçileri genel greve gidiyor!

Sarar Büyük Mağazacılık ile Öz Büro İş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, işverenin ücret konusundaki olumsuz tavrı nedeniyle grev kararı ile sonuçlandı. 400 işçiyi kapsayan grev, 29 ildeki 69 mağaza önünde, 29 Ağustos 2024 Perşembe günü başlayacak.

Sarar Büyük Mağazacılık ile Öz Büro İş Sendikası arasında 20 Mart 2024 tarihinde başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, 8'inci ayında işverenin ücret konusundaki olumsuz tavrı nedeniyle grev kararı ile sonuçlandı.

Toplamda 400 işçiyi kapsayan grev, 29 ildeki 69 mağaza önünde başlayacak. Grev, 29 Ağustos 2024 Perşembe günü tüm Sarar mağazalarında gerçekleştirilecek.

'HAK MÜCADELEMİZE GREVLE DEVAM EDECEĞİZ'

Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba, grev kararıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, sürecin bu noktaya gelmesinin istenmediğini belirterek, “Toplu iş sözleşmesi imzalanamadığı için hak mücadelemize grevle devam edeceğiz. İş yerinde üyelerimize yapılan baskılar, mobbingler ve grev kapsamı dışında bırakma girişimleri hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yazılı müracaat yapılmıştır. İşverenliğin bu süreçteki hoş olmayan tavırları, tüm çalışanları bir kez daha üzmüştür. Bütün mağazalarda belli bir plan doğrultusunda başlayacak grevimizin bizi haklarımızla buluşturmasını diliyorum,” dedi.

Gülbaba, grev süresince greve katılan üyelerinin tüm hak edişlerinin sendikanın grev fonundan karşılanacağını ve herhangi bir mağduriyet yaşanmayacağını belirterek, “Grev sonucunda imzalanacak sözleşmeden greve katılmayanlar yasal olarak yararlanamayacaktır,” ifadesini kullandı.

Türkiye Haberleri