Sanki İki Ülkenin Haritası Gibi: Meteorolojiden Aynı Anda Hem Yüksek Sıcaklık Hem Sağanak Yağış Uyarısı!

Ülke kavurucu sıcaklara uyandı. İstanbul başta olmak üzere yüzde 95'lere ulaşan nem nedeniyle nefes almak güç. Meteorolojiden bugün ve haftasonu için aynı anda hem yüksek sıcaklık hem sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin haritasını yayınladı. Meteorolojinin haritası adeta iki ayrı ülkenin haritası gibi. Bazı kentlerde yüksek sıcaklıklar rekor kırarken bazı kentler için sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; ülkenin büyük bir bölümünde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklarının artmaya devam edeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının önümüzdeki bir haftalık periyotta Marmara, Ege ve Akdeniz ile Karadeniz’in kıyı kesimlerinde mevsim normallerinin 4 ila 8 °C derece üzerinde, İç Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’da 3 ila 5 °C derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIKLARI

Önümüzdeki günlerde bazı illerimizde beklenen günün en yüksek sıcaklıkları şöyle;

Ankara: 34-36

İstanbul: 34-36

İzmir: 36-40

Konya: 31-35

Kayseri: 33-36

Antalya: 35-41

Adana: 36-38

Bolu: 32-34

Samsun: 32-33

Trabzon: 29-30

Erzurum: 24-29

Diyarbakır: 39-42

Şanlıurfa: 40-42

Malatya: 34-38

Kahramanmaraş: 39-40

Hatay: 33-34

Osmaniye: 35-37 aralıklarında olacağı tahmin edilmektedir.

BU SAATLERDE DIŞARI ÇIKMAYIN!

Yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11.00 ilâ 16.00 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz ediyor.

SAĞANAK YAĞIŞA DİKKAT!

Bugün öğle saatlerinden sonra Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, Erzurum'un kuzey ve doğusu, Kars ve Ardahan çevreleri ile Ağrı'nın kuzey ilçelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Karadeniz’de halen devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde aralıklarla ve yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışların, bu gece ile yarın (Cuma) akşam saatleri arasında Giresun’da yarın öğle saatlerine kadar bölgenin doğusunda devam etmesi beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Türkiye Haberleri