Saldırıya uğrayan işçi tutuklandı

Amedspor forması giydikleri için ırkçı bir grubun saldırısına uğrayan ve bacağından silahla vurulan işçi Edip Bozkurt hakkında tutuklama kararı verildi.

Nevşehir’in Ürgüp ilçesi Aksalur Mahallesi'nde, güneş enerjisi tesisi montajında çalışan Kürt işçilere yönelik bir saldırı gerçekleşti. Dün akşam saatlerinde, Amedspor forması giyen işçiler, onlarca kişinin silah, bıçak ve sopa ile gerçekleştirdiği saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda 13 işçi yaralandı ve tedavi için hastaneye kaldırıldı. Tedavi sürecinin ardından, işçilerden 12’si serbest bırakıldı; ancak bacağından vurulan Edip Bozkurt gözaltında tutuldu.

MAHKEMEYE ÇIKARILAN EDİP BOZKURT TUTUKLANDI

Bozkurt, karakolda ifadesinin alınmasının ardından savcılığa çıkarıldı ve Ürgüp Adliyesi'ne götürüldü. Adliyede, Bozkurt’un saldırıya ilişkin ifadesi alındı ve hakkında tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Hakimlik, Bozkurt’un bir kişiyi bıçakladığı iddiasıyla üç kişinin ifadesi olduğunu öne sürerek tutuklama kararı verdi.

Saldırganların tutuklanıp tutuklanmadığına dair ise henüz resmi bir bilgiye ulaşılamadı. Olayla ilgili gelişmelerin takipçisi olunduğu belirtiliyor.

AMEDSPOR SALDIRIYI YAPTIĞI AÇIKLAMAYLA KINADI

Amedspor, saldırının ardından yaptığı açıklamada, "Nevşehir'de taraftarlarımıza yönelik gerçekleştirilen ırkçı saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz" dedi. Açıklamada, bu tür saldırıların toplumsal barış ve bir arada yaşama kültürünü hedef aldığı belirtilerek, sorumluların bir an önce tespit edilip yasal işlemlerle cezalandırılması talep edildi. Amedspor, ayrımcılığa karşı durma ve taraftarlarının haklarını savunma kararlılığını vurguladı ve adalet sağlanana kadar sürecin yakından takip edileceğini kamuoyuna duyurdu.

Türkiye Haberleri