Kocaeli’nin İzmit ilçesinde yaşayan ve yüzde 90 engelli raporu bulunan 61 yaşındaki Ali Taşçı, kullandığı işitme cihazına pil raporu almak için iki gün art arda Kocaeli Devlet Hastanesi’ne gitti. Taşçı, hastaneye ‘randevusu olmadığı’ gerekçesiyle kabul edilmediğini iddia etti.
Taşçı, bunun üzerine İzmit SEKA Devlet Hastanesi’ne gittiğini, aynı gerekçe ile bu hastaneye de kabul edilmediğini belirtti:
“Engelli bireylerin önceliği olabileceği ile alakalı doktordan izin alarak muayene edilebileceği ile ilgili müspet bir durum oluştuğu söylendi. 12 tane farklı ilaç kullanıyorum. Türkiye’de engellilerin karşılaştığı zorluklarla ilgili öncü olmak istiyorum. Bir zamanlar sağlığım yerindeyken engellilerin durumu benim de aklıma gelmiyordu. Ama şu an ben de bunu yaşıyorum. Kocaeli Devlet Hastanesi’ne gittim olmadı ve günler geçti benim kulaklık pili almam gerekiyor dedim. Engel olayını ve protezimi gösterdim. Bana ‘muayenelerde çok sayıda hasta oluyor ve yetişemiyoruz’ dedi.”
'Bu devrim değil'
Sağlıkta ‘devrim’ olmadığını söyleyen Taşcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hastanedeki doktorlar cansiparane çalışıyor, bununla ilgili soru işaretim yok. Doktora 40 tane hasta verirsen olacağı budur. Sağlıkta devrim demekle neyin devrimini yaptığınızı izah edin topluma. Beni şüpheye düşüren bir şeylerin içerinde yaşadığım için inancımda zayıflık başladı. Hakkımı helal etmiyorum diyeceğim ama bunlar haktan hukuktan anlıyorlar mı diye de düşünmüyor değilim.”