Sabiha Gökçen'den bazı uçuşlar iptal edilecek

İstanbul'da yarın beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bazı uçuşların iptal edileceği duyuruldu. Havacılık ve Elektronik Araştırma ve Geliştirme İşletmesi (HEAŞ), sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

HEAŞ'ın Açıklaması

HEAŞ'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 26.07.2024 tarihinde beklenen olumsuz meteorolojik şartlar nedeniyle, MADKOM toplantısında karar alınmıştır. MADKOM’da alınan karara göre; saat 15.00’e kadar olan uçuşların yüzde 5’i iptal edilecektir. Uçuşunuzu havayolunun web sitesi ve çağrı merkezinden takip edebilirsiniz."

Yolcuların uçuş durumlarını havayolu şirketlerinin web siteleri ve çağrı merkezleri üzerinden takip etmeleri gerektiği belirtilmiştir.

Beklenen Olumsuz Hava Koşulları

Meteorolojik tahminler doğrultusunda, İstanbul'da yarın şiddetli rüzgar ve yağış beklenmektedir. Bu olumsuz hava koşulları, uçuş güvenliğini etkileyebileceği için bazı seferlerin iptal edilmesi kararı alınmıştır.

Yolcuların mağduriyet yaşamamaları adına, planladıkları uçuşlar hakkında güncel bilgileri havayolu şirketlerinden edinmeleri önemle tavsiye edilmektedir.

İptal Edilecek Uçuşlar

Uçuş iptallerinin özellikle sabah saatlerinden öğleye kadar olan seferleri kapsayacağı belirtilmiştir. İptal oranı yüzde 5 olarak belirlenmiş olup, hangi seferlerin iptal edileceği havayolu şirketlerinin duyuruları ile netleşecektir.

Uçuş iptalleri hakkında daha fazla bilgi almak için Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ve ilgili havayolu şirketlerinin resmi web sitelerini ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

Türkiye Haberleri