RTÜK'ten oybirliği ile Amazon Prime Video'ya 'Sapkın içerik' cezası

RTÜK, yetişkinler için yapılan "Sosis Partisi: Gıdatopya" isimli animasyon nedeniyle Amazon Prime Video'ya oybirliği ile ceza verdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, X hesabından Amazon Prime Video'da bulunan "Sosis Partisi: Gıdatopya" isimli içeriğin 'Sapkın içerik' olduğunu iddia edip harekete geçtiklerini açıkladı.

Şahin'in açıklamasının ardından başlayan soruşturma ile Amazon Prime Video'ya ceza kesildi. RTÜK, oybirliği ile yetişkinler için yapılan animasyona verilen ceza için , "İnsan soyunu ortadan kaldırdıktan sonra, gıdalar kendi ütopyalarını yaratmaya girişir, şeklinde bir tanıtımla açıklanan yapımda ahlak dışı çarpık ilişkilerin resmedilmesi RTÜK üyelerinin tamamının tepkisini çekti." ifadeleri kullanıldı.

CHP, DEM Parti, İYİ Parti, AKP ve MHP kontejanından üyelerin oluşturduğu RTÜK'ün açıklamasında şunlar ifade edildi:

"Yapılan müzakereler sonucunda 'prime video' logolu ve 'Amazon Turkey Video Dijital Yayıncılık Anonim Şirketi' unvanlı isteğe bağlı medya hizmet sağlayıcı kuruluşun 6112 sayılı Kanunun 8'inci maddesinin birinci fıkrasının (f) bendinde yer alan 'Toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz.' hükmünü ihlal ettiği gerekçesiyle katalogdan çıkarma ve üst sınırdan idari para cezası müeyyidesi uygulanmasına karar verildi."

Türkiye Haberleri