Şahin: Müzik kanallarıında 'aşırı cinsel içerik' var!

RTÜK Başkanı Şahin, müzik kanallarının video kliplerinde 'aşırı cinsel içerik' kullandığını tespit edildiğini söyleyip kuruluşlara gözdağı verdi.

AKP iktidarının sansür ve baskı aygıtı haline dönüşen RTÜK bu sefer de müzik kanallarını hedef aldı.

"AŞIRI CİNSEL İÇERİK"

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, X hesabından müzik kanallarının 'aşırı cinsel' içerikleri olduğunu müzik yayıncı radyolarında argo ve küfürlü şarkılar çaldıklarını söyledi.

"AHLAK SINIRLARINI AŞIYOR"

Şahin, 'geleneklere, inanca, toplumsal değerlere' aykırı olduğunu iddia ettiğin içerikleri 'ahlak' sınırlarını aşması nedeniyle harekete geçebileceklerini söyledi.

"YETKİMİZ MALUM"

Şahin, 'ikazının' dikkate alınması gerektiğini yoksa 'yetkilerinin malum' olduğunu söyledi. Şahin, şunları sarf etti:

"Kamuoyunun dikkatine!
Ülkemizde müzik klibi yayıncısı televizyonların ahlak ve edep sınırlarını aştığı izleme uzmanlarımızın raporlarına yansımaktadır. Müzik kanallarının yayınladıkları video kliplerinde aşırı cinsel içerik kullandıkları tespit edilmiştir. Anılan yayıncılarda çıplaklık içeren görüntüler çokça yer almaktadır.
Ayrıca müzik yayıncısı radyo kanallarının ise argo ve küfürlü sözler içeren şarkıları sıklıkla çaldıkları takip edilmiştir.
İlgili yayıncıların geleneklerimize aykırı, inanç, toplumsal ve kültürel değerlerimize ters olan bahse konu içerikleri kendi mekanizmaları içerisinde ivedilikle ele almaları ve 6112 sayılı Kanunumuzda yer alan yayıncılık ilkelerine uyumlu hale getirmeleri şarttır.
Aksi halde Üst Kurulumuzun yasa çerçevesinde yetkisi malumdur.
Yaptığımız bu ikazın hassasiyetle dikkate alınması, akabinde de millî ve manevi değerlerimizle bağdaşmayan müzik kliplerinin titizlikle gözden geçirilmesi son derece önemlidir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

ŞAHİN: AİLEMLE DİZİ İZLEYEMİYORUM

Şahin, daha önce katıldığı bir toplantıda şnları söylemişti:

“Açık söylüyorum size, birlikte dizi izleyemiyoruz. Eşimle, kızımla dizi izleyemiyorum. Öyle yerler oluyor ki kapatıyorum. Diyeceksiniz ki ‘Ne güzel kumanda var, kapatsın.’ Herkes bu bilinçte oluyor mu sizce?”

Türkiye Haberleri