Resmi Gazete'de Yayımlandı: Çalışma Saatleri Değişti! İşte Yeni Çalışma Saatleri

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile çalışma saatleri değişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı O meslek grubu için çalışma saatlerinin değiştiğini bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 29 Haziran 2024 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelik, petrol araştırma, arama ve sondaj faaliyetlerinde çalışan işçilerin çalışma saatleri ve koşulları ile ilgili önemli düzenlemeler getiriyor.

Yeni düzenlemeye göre:

  • Petrol araştırma, arama ve sondaj faaliyetleri 24 saat boyunca kesintisiz olarak devam edebilecek. Bu sayede bu sektördeki üretim ve verimlilikte artış sağlanması hedefleniyor.
  • Petrol işçileri, vardiyalı çalışma sistemine geçerek 24 saatte 2 işçi postası şeklinde çalışacak. Bu sayede daha esnek çalışma saatleri imkanı sunularak iş-yaşam dengesinin kurulmasına katkıda bulunulacak.
  • Petrol işçilerinden yazılı onay alınması şartıyla 7,5 saatin üzerinde gece çalışması yaptırılabilecek. Bu sayede vardiyalı çalışma sisteminin esnekliği artırılarak işgücü daha etkin kullanılabilecek.

ÇALIŞMA SAATLERİ HAGİ MESLEK GURUPLARINI KAPSAYACAK?

Değişen çalışma saatleri petrol araştırma, arama ve sondaj faaliyetleri kapsamında yürütülen işler, 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu uyarınca petrol araştırma, arama ve sondaj faaliyetleri yürütülen iş yerlerinde yapılan işleri kapsayacak.

Türkiye Haberleri