Putin: Rus-Türk ilişkilerini kimin engellemeye çalıştığı çok iyi biliniyor

Rusya Lideri Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından Türk-Rus ilişkileri için kritik bir açıklama yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Zirvesi sonrası basın mensuplarına konuştu.

"TÜM SORUNLAR ÇÖZÜLEBİLİR"

Zirvede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Putin, Türkiye ile karşılıklı ödeme, enerji, tahıl ve metal tedariki konularını iştişare ettiklerini ve tüm sorunların çözülebilir olduğunu vurguladı.

"BİZİ KİMİN ENGELLEDİĞİ ÇOK İYİ BİLİNİYOR"

Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi iradesinin iki ülke arasındaki münasebetlerin geliştirilmesine olanak tanıdığına dikkat çekip, “Bizi kimin engellediği çok iyi biliniyor, ancak Sayın Erdoğan'ın siyasi iradesi buna karşı geliyor” ifadelerini kullandı.

Putin, Ukrayna ile barış görüşmelerinin arabulucular aracılığıyla sona erdirilemeyeceğini belirtti ve çatışmanın nihai belgelerle çözülmesi için Ukrayna'nın askerden arındırma adımlarını kabul etmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca Putin, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Ukrayna ihtilafını durdurma vaadini ciddiye aldıklarını ifade etti.

Türkiye Haberleri