Prof. Dr. Naci Görür: Kıyametin içindeyiz!

Deprem uzmanı Prof. Dr Naci Görür seçimden önce kendisine gösterilen ilginin seçimden sonra bittiğini belirterek sitem etti. Görür, 'Eğer kazanırsak bu çalışmayı yapacağız' beyanında bulundular. Ben de bu beyanlarını halka duyurdum. Seçim bitti… Hani neredeler? diye konuştu.

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, olası Marmara depremi için bir kez daha uyardı, "Diğer tüm konularda tutumlu olabilirsin ama depremden tasarruf olmaz" dedi.

Hürriyet Gazetesi'ne konuşan Prof. Dr. Görür, "Çoğu insanın sesimi duyduğunu zannediyorum ama söylediklerim yeterince ciddiye alınmıyor gibi.

Seçimden hemen önce İstanbul’un belediye başkan adayları, ilçeler dahil, Anadolu’dan da en az 300- 400 aday, bu çalışmamı desteklediklerini yazdı bana. 'Eğer kazanırsak bu çalışmayı yapacağız' beyanında bulundular. Ben de bu beyanlarını halka duyurdum. Seçim bitti… Hani neredeler?" diye konuştu.

"Türkiye, aktif faylarla örülü bir ülkedir" diyen Görür, "Marmara Denizi altında da canlı fay var ve bu illa harekete geçecek. Depremin merkez üssü neresi? Marmara kıyısında, denize 10-15 km. yakın bir mesafedeysen kıyametin içindesin demektir" ifadelerini kullandı.

Türkiye Haberleri