Prim Borcuna Karşılık Taşınmaz Verilmiş: SGK Gayrimenkul Zengini Çıktı

2012 yılında prim borcuna karşılık taşınmaz almaya başlayan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), gayrimenkul zengini oldu. 2012'den 2022 yılı sonuna kadar toplam bin 567 taşınmaz alan SGK'nın taşınmazlarının değeri 2 milyar lirayı aştı.

SGK'nın gayrimenkul zengini olduğu ortaya çıktı. 2012 yılından bu yana borcuna karşılık taşınmaz almaya başlayan kurumun elinde değeri 2 milyar liradan fazla olan taşınmaz bulunuyor.

Hürriyet'ten Hacer Boyacıoğlu'nun haberine göre Sayıştay raporları SGK’nın taşınmaz varlıklarının boyutunu ortaya koydu.

"BORCA KARŞILIK ALINAN TAŞINMAZLARIN SAYISI GİDEREK ARTIYOR"

Sayıştay raporunda, “Borca karşılık alınan taşınmazların sayısı yıllar itibarıyla giderek artıyor. Satış amacıyla alınan taşınmazlardan değer itibarıyla yalnızca yüzde 11’i satıldı, geriye kalan 2 milyar 83 milyon 988 bin 892 TL bedelle satın alınmış olan taşınmazların henüz nakde dönüştürülemediği tespit edildi” ifadesi yer aldı. Raporda aynı zamanda bu taşınmazların acilen satılması tavsiyesinde bulundu.

BİN 567 TAŞINMAZ ALINMIŞ DURUMDA

Sayıştay’ın SGK ile ilgili 2022 denetim raporuna göre 2012’de yapılan yasal değişiklikle SGK’ya prim borcunu ödemekte zorlananlardan borcuna karşılık taşınmaz alınabiliyor. Bu kapsamda 2022 yılı sonuna kadar toplam bin 567 taşınmaz alınmış durumda.

Türkiye Haberleri