Polisler Ahu Tuğba'nın ilaçlarını inceliyor

ABD'nin Miami kentinde hayatını kaybeden, Yeşilçam'ın efsane oyuncusu Ahu Tuğba'nın kızı Anjelik, annesinin son anlarını anlattı. Anjelik, Sabah'a yaptığı açıklamada Nuri Alço'ya da tepki gösterdi.

Ahu Tuğba'nın kızı Anjelik Calvin, annesinin vefatından sonra yaşadıkları ve hissettikleri hakkında çok özel açıklamalarda bulundu. Sabah’tan Tuğba Kalçık’a konuşan Calvin, annesinin son anlarına dair yaşadığı derin üzüntüyü ve pişmanlıkları dile getirdi.

Calvin, annesinin geçirdiği bir trafik kazası sonrasında iyileşmek istemediğini belirterek, "Annem çok yorulmuştu, '11 yaşından beri çalışıyorum, artık çok yoruldum' derdi. Onunla ilgilenen birkaç kişi dışında, annemle gerçekten ilgilenen pek kimse olmadı" dedi. Ayrıca, annesinin ölümünün ardından bazı kişilerin durumdan fayda sağlamaya çalıştığını, özellikle Nuri Alço'nun annesiyle ilgili yaptığı açıklamaları anlamakta zorlandığını ifade etti.

İşte Anjelik Calvin’in açıklamaları:

“Annem bir haftaya yakın uyuyamamıştı. Ölmeden önceki gece alnını öptüm, ‘Seni çok seviyorum’ dedim. Uyumaya gittim. Keşke ona sarılsaydım. İçimde ukde kaldı. Keşke biraz daha yanında kalsaydım. Ertesi gün uyandım, dışarı çıktım, geri geldim. Sanki basiretim bağlandı. Annem uykusuz kaldı, uyusun diye düşündüm. Ama gece 11 gibi çok uyudu diye düşündüm. 01.00'de odasına gittim. Annemi iki elimle omuzlarından kaldırdım.”

“Baktım buz gibi. Cesediyle karşılaştım. 'Anne' diye koşarak koridora çıktım. Komşumuza gittim, sonra polisleri aradım. Polisler sabaha kadar incelemeye aldı. Beni annemin yanına sokmadılar. Morg arabası geldi, annemin naaşını alıp götürdüler.”

“Annemin iki haftadır çok ateşi vardı. ‘Hastaneye gidelim’ demiştim, istemedi. Ağır KOAH hastasıydı. Nefes alamadığı için inliyordu. Çok ısrar ettim ama ikna edemedim. Yatakta ölü bulunması ve saatler önce ölmesinden dolayı polisler incelemeye aldı. Annem başım ağrıyor diye migren ilaçları almıştı. Aç karnına aldığı için mideyi kanatmış. Yemek bile yiyemiyordu. Şekerli yoğurt vermiştim. Şimdi polisler tüm ilaçlarını topladı ve incelemeye aldı.”

“Şunu da söylemek isterim, annemin kendini dostu diye lanse edip yardım ediyor gibi prim yapmaya çalışanlar var. Nuri Alço mesela. Sürekli beyan halinde, anlamak mümkün değil. Annemin ölüm haberinde niye Nuri Alço'nun adı geçiyor anlamıyorum. Cenazeye yönelik yardımda da bulunmadı. Kendisi sadece başın sağ olsun diye telefon açtı.”

“Annemin cenazesiyle ben ve gazeteci büyüklerimle manevi babam Örfi Bilgin ilgileniyor. Cemal Kalyoncu ve Mevlüt Çavuşoğlu da konsolosluk aracıyla bize ulaştı, maddi manevi yardımcı oldular. Bu isimlerin dışında kimseden maddi yardım görmedim. Annem bana ‘Ben ölürsem beni burada bırakma, beni doğdum yere gömün’ dedi. Annemi Türkiye'ye getirebilmem için 20 bin dolar gerekiyor. Kültür Bakanlığımız üstlenmek istiyor. Başka yardım etmek isteyenler de var.”

“Anneme sigarayı bıraktıramadım. O konuda ona çok kızdım. Keşke daha yapıcı olsaydım. Annemi çok seviyorum.”

Türkiye Haberleri