Polat Çifti Soruşturması: Sabun Satışıyla 1 Milyarlık İşlem

Kara para aklama suçuyla yargılanan Engin Polat ve Dilan Polat soruşturmasında yeni detaylar geldi. Dilan Polat'ın sabun satışı ve influencer ücreti adı altında 1 milyar liralık gelir elde ettiği açıklandı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan Engin Polat ve Dilan Polat ile ilgili soruşturmada yeni detaylara ulaştı. Dilan Polat'ın ünlü bir online satış platformundan sabun satışı ve influencer ücreti adı altında 1 milyar liralık gelir elde ettiği tespit edildi.

MASAK RAPORU BEKLENİYOR

Savcılığın tespitlerine göre, şüphelilere ait 60 şirket ve gerçek kişinin ticari faaliyetleri incelendi. Şüphelilerin mal varlıkları ile mali durumunun uyumsuz olduğu tespit edilirken, yaklaşık 1 milyar lira tutarındaki paranın kaynağı MASAK raporuyla belirlenecek.

Ayrıca, Dilan Polat'a ait şirkete 2021-2023 yılları arasında milyonlarca liralık influencer ücreti gönderildiği ortaya çıktı.

PARALAR ENGİN POLAT'IN ŞİRKETİNE NAKİT VERİLMİŞ

Paraların şirketler arasında transfer edildiği, Engin ve Dilan Polat’ın kendisi ve akrabaları üzerinde kurdukları şirketler arasında transfer edilip, en son da nakit çekim yapılarak Engin Polat'ın yetkili ve sahibi olduğu şirkete elden yatırıldığı tespit edildi.

Soruşturma kapsamında şüphelilerin Engin ve Dilan Polat ile hareket ederek organize bir yapı dahilinde hareket edip, yasal olmayan yollardan elde edilen malvarlığı değerlerini yani kara parayı akladıkları yönünde kuvvetli iddialar mevcut.

Türkiye Haberleri