Tarım ve Orman Bakanlığı, talkit veya tahşiş yapılan ürünleri açıklamaya devam ediyor. Gıdalara haksız kazanç uğruna karıştırılanlar 'pes' dedirtiyor. Halkın sağlığını hiçe sayan firmalara sürekli yenileri ekleniyor.
Aralarında ünlü markaların da olduğu köfteye domuz eti koyanlar, sucuğa at ve geyik eti karıştıranlar, çiğ adanaya kalp ekleyenlerle uzayıp giderken listeye pide de eklendi.
KIYMAYA KALP KARIŞTIRMIŞ
Bakanlığın yayınladığı son listede Denizli'den de bir işletme aldı. 'Er Pide Salonu' isimli işletmenin sattığı pidedeki kıymaya sakatat (kalp) karıştırıldığı ortaya çıktı.
İfşa edilen firmanın ürün adı bölümünde dana eti ve yağı, domates, soğan, maydanoz ve tuzdan oluşan "pide harcı" ifadesi yer aldı.
Uygunsuzluk bölümünde ise "sakatat(kalp) tespiti" ifadesi yer aldı.