Patronun evinin önüne gittiler, gözaltına alındılar

Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle ücretsiz izne çıkarılan Migros depo işçileri direnişlerinin 91. gününde yine patron Tuncay Özilhan'ın evinin önüne gitti.Eyleme izin vermeyen polisler yine işçileri gözaltına aldı.

Migros depo işçileri, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılmaları üzerine başlattıkları direnişin 91. gününde bugün bir kez daha patronları Tuncay Özilhan'ın İstanbul Kanlıca'daki evinin önünde bir araya geldi.  Ancak polis burada bir gösteri yapılmasına izin vermeyerek, işçilere müdahale etti.

Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN), sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "91 gündür direniyoruz. Migros depo işçileri olarak insan gibi çalışmak istiyoruz. Anadolu Grubu tüm görüşme taleplerimizi reddettiği için patron Tuncay Özilhan'ın evi önündeyiz. Patronun evi önünde olduğumuz için polis iskencesiyle yine gözaltına alındık" diye yazdı.

"Polis işçileri kasti olarak nefessiz bırakmaya çalıştı"

İşçiler, darp edildiklerini ifade ederek, "Bir avuç işçiyi öldürecek misiniz?" diye tepki gösterdi. Sendikadan yapılan açıklamada da gözaltı işlemi sırasında polisin kasti olarak işçileri nefessiz bırakmaya çalıştığını duyurdu.

Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde, Migros'un Şekerpınar deposunda çalışan işçiler pandemiye karşı alınmayan önlemler, uzun çalışma saatleri, kötü işyeri koşulları, mobbing ve tacize karşı DGD-Sen'de örgütlenmişti.

Haberimizin Us Grup adlı firmanın konuya ilişkin açıklaması ise şöyle oldu:

"Us-Grup Lojistik Taşımacılık Paketleme ve Temizlik Hizmetlerinin 5.000 çalışanı bulunmaktadır. 741 çalışan ile huzuru ve güvenli bir ortamda Migros Dağıtım Merkezi anahtar teslim usulü olarak işletilmektedir. Son dönemde gündeme gelen şirketimize yönelik haksız ve gerçekdışı söylemleri takip ediyoruz ve devam eden mesnetsiz eylemler nedeniyle daha önce yaptığımız açıklamayı üzülerek tekrar etmek zorunda kalıyoruz.

Gebze Dağıtım Merkezinde görevli 22 kişi, iş ve çalışma düzenini bozucu ve etik iş anlayışına uymayan hareketlerde bulunmaları ve tüm uyarılara rağmen bu tutumlarını sürdürmeleri sebebiyle, işten çıkarılmak zorunda kalınmıştır. Sürecin başından beri mağdur olmamaları için bu kişilere arabulucular aracılığı ile her türlü iyi niyetli yaklaşımda bulunulmuş ancak her seferinde sürecin tarafı olmayan kişilerin kasıtlı yönlendirmeleri sonucu olumlu neticeye varılamamıştır. Mağdur olduklarını ifade ederek, eylemlerini sürdüren bu kişilere tekrar  belirtmek isteriz ki, her türlü yasal kıdem ve ihbar tazminatları için resmi Arabulucu’ya  müracat etmeleri gerekmektedir.

Yine bu kişiler, Gebze Dağıtım Merkezinde değil, hizmet verdiğimiz şirketin mağazalarında da kasa işlemlerini yavaşlatacak ve sosyal mesafe kurallarını hiçe sayacak şekilde çeşitli eylemler yapmaktadırlar. Alınan her türlü tedbir ve önlemleri yok sayarak, tacizden, hijyen şartlarına kadar birçok konuda tamamen kurgu yaratıp sayısız iftirada bulunarak,  gerçek dışı bir algı yaratmaya çalışmaktadırlar.

Öne sürülen konularla ilgili, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bu bakanlığa bağlı İş Sağlığı ve Güvenliği yetkilileri ve Kaymakamlık tarafından Gebze Dağıtım Merkezi; çalışma ortamı, işçi sağlığı ve ürün güvenliği gibi tüm boyutlarıyla baştan sona denetlenmiştir. İşçi sağlığı ve çalışma koşulları tamamen güven altındadır.

Bu kişilerin tüm uyarılara rağmen gerçek dışı karalama çalışmalarını sürdürmeleri nedeniyle gerek Us-Grup Lojistik Taşımacılık Paketleme ve Temizlik Hizmetleri, gerekse hizmet verilen şirket tarafından Savcılığa suç duyurusunda bulunularak süreç yargıya taşınmıştır. Bu kişilerin haklı sebeplerle iş akdi feshedilmiş olmasına rağmen, süregelen iyi niyetli yaklaşımlarımızın sonucu olarak bir an önce kıdem ve ihbar tazminatları dahil tüm yasal haklarını almaları için resmi Arabulucu’ya veya Us-Grup’a başvurmaları gerekmektedir."

Türkiye Haberleri