Palamut bolluğuyla sezon start aldı

2024-2025 av sezonu başladı. Arnavutköy'de palamut bolluğuyla denize açılan balıkçılar, ilk avlarını vatandaşlarla paylaştı. Sezonun bereketli geçmesi temenni ediliyor.

Yaklaşık 4,5 ay süren ara sonrası, denizlerde gırgır ve trol yöntemiyle balıkçılık yeniden başladı. 2024-2025 av sezonun da balıkçılar, büyük bir heyecanla denize açılarak ağlarını bıraktı.

PALAMUT BOLLUĞU

Av yasağının sona ermesiyle Arnavutköy Karaburun Limanı'ndan denize açılan balıkçılar, sezona bol palamut avıyla giriş yaptı. Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu da balıkçıların heyecanını paylaştı. İlk yakalanan palamutlar halka dağıtıldı.

Başkan Candaroğlu, balıkçılık sezonunun bereketli geçmesi temennisinde bulunarak, "Arnavutköy ve Karaburun'da balıkçılık yapan tüm esnafımıza hayırlı kazançlar diliyorum. Çapari balıkçılığı son günlerde oldukça verimliydi, umarım ağla yapılan avlar da aynı bereketi getirir. Bugün reislerimizle denize açıldık ve ayağımız uğurlu geldi. Bu yıl palamut bol olacak gibi görünüyor. Tüm vatandaşlarımızın balığa doyacağı bir sezon diliyorum" dedi.

palamut-bolluguyla-sezon-start-aldi-7.jpg

Türkiye Haberleri