Özgür Özel’den Erdoğan’ın teğmen açıklamasına tepki: Teğmenleri feda edemezsiniz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Harp Okulu mezuniyetinde kılıç çekerek yemin eden teğmenlere ilişkin açıklamasına tepki gösterdi. Bu kararın siyasi olduğunu belirten Özel, Erdoğan'a çağrıda bulunarak "Vazgeçin" dedi.

Özel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “8 gün durup düşünüp sonra bu tepkiyi vermek çok manidar. Ebedi başkomutanları Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkan Harbiye'den yeni mezun teğmenlerin siyasi hesaplara alet edilmesini kınıyorum. Siyasi düşüşünüzü durdurmak umuduyla kutuplaşma siyasetinize pırıl pırıl gençlerin geleceklerini feda edemezsiniz. “ ifadelerini kullanarak bu durumun ahlaki de vicdani de olmadığını belirtti.

CHP lideri, açıklamasını, “Bu hamle siyasidir ama yersiz ve haksızdır. Bunu milletimiz unutmaz ve affetmez.” ifadeleriyle noktalarken “Vazgeçin” çağrısında bulundu.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerçekleştirdiği konuşmada, Atatürk yemini eden teğmenlerin TSK'dan gönderileceğine işaret ederek, “Teğmenlerin yemin töreninde bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıç çekti. Kılıçları kime çekiyorsun? Bunlarla ilgili olarak gerekli bütün araştırmalar yapılıyor. Oradaki birkaç tane kendini bilmez de temizlenecek. Bunlar kaç kişi olursa olsun ordumuzda bulunması mümkün değildir.” ifadelerini kaydetmişti.

Kara kuvvetleriyle ve Milli Savunma Üniversitesi’yle görüşmeler yaptıklarını belirten Erdoğan, “Ordumuzu siyasi emellere alet edenlere karşı gerekli adımları mutlaka atacağız.” diyerek genç teğmenleri hedef almıştı.

NE OLMUŞTU?

Kara Harp Okulu’nun mezuniyet törenlerinde, genç teğmenler resmi törenin ardından devre birincisi Ebru Eroğlu’nun önderliğinde subaylık yemini okuyup “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atmıştı. Yaşananlara, birçok AKP’li isim tepki göstermiş ve yeni mezun teğmenleri hedef almıştı.

Türkiye Haberleri