Özgür Çelik'in yargılandığı Çağlayan davası ertelendi

Son dakika haberi... İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ifade vermek için gittiği Çağlayan Adliyesi önünde çıkan olayların ardından açılan dava ertelendi. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'in ve 25 kişinin yargılandığı dava 14 Eylül tarihine ertelendi.

Tutuklu bulunan Cumhurbaşkanı adayı, Ekrem İmamoğlu'nun 31 Ocak 2025'te ifade için gittiği İstanbul Adliyesi önünde CHP seçim otobüsünün engellenmesi ve otobüse doğru yürüyenlere biber gazı sıkılması üzerine çıkan gerginlikle ilgili CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve 25 CHP’li hakkında dava açılmıştı.

17 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

Özgür Çelik ve 25 CHP’liye; "görevi yaptırmamak için direnme", "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama", "kasten yaralama", "kamu malına zarar verme" suçları gerekçe gösterilerek açılan davada, sanıklar için 3 yıl 11 aydan 17 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

ÖZGÜR ÇELİK KATILMADI

Davanın ilk duruşmasında Özgür Çelik dahil 10 kişinin savunması alınmıştı. Savunması alınmayan ve eksik evrakların giderilmesi için bugüne ertelenen davaya Özgür Çelik katılmadı.

MÜŞTEKİ POLİS ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM DEDİ

Duruşmada söz verilen müşteki polis, “sanıklardan şikayetçi değilim davaya katılmak istemiyorum” dedi. İstanbul Adliyesi’nde görevli olduğunu söyleyen polis, “Büyük bir kargaşa çıktı. Düştüm orada. Kendi silahım elime düştü. Hastaneden 3 gün rapor aldım. Ama herhangi birisi beni itmedi” dedi.

CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Erdem Kara'nın avukatı ise “Düştüğünüz yer neresiydi” diye sordu. Polis, “adliyenin arka tarafında, hastane tarafında düştüm” şeklinde yanıtladı. Avukat “İkaz veya uyarı yapılma nedeni neydi? Kamu düzeni bozan ne tür bir eylem vardı orada? Oraya yüz bin kişi de gelebilir, barışçılsa sizin müdahele etme hakkınız yok” diyerek ikinci bir soru yöneltti.

Polis ise “Bu 3-5 kişinin düzenlediği bir şey değil, orada binlerce kişi vardı. Müdürlerimizin talimatıyla bunu yaptık. Çağlayan Adliyesi önünde bu kadar insan toplandığını düşünün ama hiçbir saldırı olmadı." dedi.

Avukat ise “ben cevabımı aldım, demek ki bunu müdürlerinize sormak gerekiyor” dedi.

Bir başka avukat Rıza Koçak ise “Gün için size valiliğin yasaklama kararı söylendi mi? Bilginiz var mı?” diye sordu. Polis ise bilgisinin olmadığını belirtti.

Avukat Koçak ayrıca, “Polis tutanağına göre talimatlar ilk kim tarağından verildi bilmiyoruz. Bunun bilgisi sizde var mı?” dedi. Polis ise tekrar bilgisinin olmadığını söyledi.

Son olarak bazı sanık avukatlarının da beyanı alındı.

DAVA ERTELENDİ

Ardından ara kararını kuran hakim, savunması alınmayan sanıkların bir sonraki duruşmada hazır edilmesine karar vererek duruşmayı 14 Eylül saat 10:00’a erteledi.

Türkiye Haberleri