Otogarda 200 kilo kaçak et el geçirildi

Ordu Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, Fatsa Otogarı’na sağlıksız koşullarda gönderilen 200 kilogram kaçak ete el koydu. Veteriner raporu ve soğuk zinciri bulunmayan etler, imha edilmek üzere Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, Fatsa Otobüs Terminali’ne gönderilen ve sağlıksız koşullarda taşındığı tespit edilen yaklaşık 200 kilogram kaçak ete el koydu.

İHBAR ÜZERİNE HAREKETE GEÇİLDİ

Gelen bir ihbarı değerlendiren Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, Fatsa Otogarı’na çuval ve poşetler içerisinde et gönderildiği bilgisi üzerine operasyon başlattı. Terminalde yapılan incelemelerde, söz konusu etlerin sevk süreci mercek altına alındı.

SOĞUK ZİNCİR VE RAPOR EKSİKLİĞİ

Zabıta ekipleri ile ilgili birimlerin gerçekleştirdiği kontrollerde, ele geçirilen etlerin halk sağlığını tehdit edecek unsurlar taşıdığı belirlendi. İncelemeler sonucunda etlerin veteriner sağlık raporunun bulunmadığı, gıda güvenliği için zorunlu olan soğuk zincir kurallarına uyulmadan taşındığı tespit edildi.

İMHA İŞLEMLERİ BAŞLATILDI

Belgeleri eksik olan ve sağlıksız ortamda muhafaza edilen yaklaşık 200 kilogram ete el konuldu. Kaçak etler, imha edilmek ve gerekli yasal işlemleri sürdürmek amacıyla Fatsa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. (DHA)

Türkiye Haberleri