ÖSYM üniversite tercihi yapacak adayları uyardı

ÖSYM, 2024-YKS tercihlerinin sadece elektronik ortamda yapılabileceğini ve tercih kılavuzunun dikkatlice incelenmesi gerektiğini duyurdu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihi yapacak üniversite adaylarına yönelik önemli bir uyarıda bulundu. 16 Temmuz’da açıklanan 2024-YKS sonuçlarının ardından, tercih işlemleri bugün itibarıyla başladı ve 2 Ağustos'a kadar sürecek.

ÖSYM, sosyal medya hesaplarından yayımladığı duyuruda, adayların tercih işlemlerini dikkatle yapmaları gerektiğini belirtti. Tercihlerin, Yükseköğretim Kontenjanları ve Programları Kılavuzu'ndaki kurallara uygun olarak yapılması gerektiğini vurgulayan ÖSYM, tercihlerin yalnızca elektronik ortamda yapılabileceğini hatırlattı.

Adaylar, tercihlerini ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden, T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması aracılığıyla yapabilecekler. ÖSYM, posta yoluyla veya elden teslim edilen tercih listelerinin geçerli olmayacağını, yalnızca çevrimiçi yapılan tercihlerin işleme alınacağını duyurdu.

Bu süreçte adayların tercih kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve verilen bilgiler doğrultusunda tercihlerde bulunmaları gerektiği ifade edildi. ÖSYM, adayların bu önemli aşamada dikkatli olmalarını ve olası hataların önüne geçmek için tüm bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde vermelerini tavsiye ediyor.


Türkiye Haberleri