ORA AVM için iflas yolu açıldı

İstanbul Bayrampaşa’da açılan Ora AVM, kapılarını açtıktan 1 yıl sonra kapandı. Yıllardır kapalı durumda olan AVM için açılan konkordato davasında mahkeme, tüm tedbirleri kaldırdı. Mahkeme, konkordato talebini geri çevirdi. Dev AVM için 300 milyon Euro’ya yakın kredi sağlayan Ziraat Bankası, en büyük alacaklı konumunda.

Ora AVM 14 yıl kadar önce kapılarını açtı. İçinde 235 mağaza ve bir de otel bulunan dev AVM, 1 yıl kadar açık kaldıktan sonra kapandı. O tarihten bu yana da hiçbir alacaklı parasını alamadı.

Şirket avukatlarını 2 yıl önce açtıkları konkordato davasında karar ise dün çıktı. İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davada, Ora AVM avukatları, konkordato projesinin tasdik edilmesini istedi.

ZİRAAT: 12 YILDIR PARAMIZI ALAMADIK

Alacaklı şirket avukatları ise tasdik talebinin reddine karar verilmesini istedi. “12 yıllık süreçte alacağımıza kavuşamadık” diyen Ziraat Bankası avukatları “Konkordatonun başarıya ulaşma şansı yok. Firma 10 yıldır tedbir kararları ile korunuyor. Borçlu şirket kötü niyetli” dedi.

İflas yolu açılan ORA AVM...

HACİZLERE KARŞI KORUMASIZ HALDE

Yapılan yargılama sonrası mahkeme kararını verdi. Konkordatonun tasdiki talebini reddeden mahkeme, tüm tedbirleri de kaldırdı. Bu kararla birlikte şirket hacizlere karşı korumasız konuma gelmiş oldu. Şirketin en değerli varlığı konumundaki dev AVM’nin satışı talep edilebilecek.

EN BÜYÜK ALACAKLI ZİRAAT

Batık Ora AVM’de çok sayıda kişi ve kurum alacaklı. En büyük alacaklı ise Ziraat Bankası. Bankanın alacağı ise 300 milyon Euro’yu buluyor.

Türkiye Haberleri