Onlarca kişiyi dolandırmakla suçlanan fenomen çifte 195 yıla kadar hapis cezası!

Sosyal medya fenomenleri Kıvanç ve Beril Talu çiftinin, reklamcılık şirketini 3 milyon 17 bin lira dolandırdığı iddiasıyla tutuklanmasının ardından, nitelikli dolandırıcılık suçundan 195'er yıl hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya fenomenleri Kıvanç ve Beril Talu çiftinin dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltına alınıp tutuklanmalarının ardından yürütülen soruşturmayı tamamladı. Hazırlanan iddianamede, Talu çiftinin yanı sıra Ertan Koç da şüpheli olarak yer aldı. İddianamede 13 kişi müşteki olarak ifade edildi.

İDDİANAMEDE PONZİ SİSTEMİ YER ALDI

İddianamede, Kıvanç ve Beril Talu'nun sosyal medya kanalı aracılığıyla geniş bir takipçi kitlesi oluşturduğuna ve bu güveni kullanarak reklamcılık vaadiyle müştekilerden para topladıklarına yer verildi. Sanıkların, bir reklamcılık şirketi aracılığıyla müştekilere reklam organizasyonu yapacakları vaadini verip, gerçekte herhangi bir reklam faaliyeti gerçekleştirmeksizin ponzi sistemi (saadet zinciri) kurdukları belirtildi.

İddianamede, sanıkların bu sistem aracılığıyla ilk giren müştekilerin paralarını, sisteme sonradan dahil olanlardan aldıkları paralarla kısmen ödedikleri ifade ediliyor. Böylece müştekilerin diğer kişileri de sisteme dahil etmesine neden oldukları öne sürüldü.

FENOMEN ÇİFTE 195 YIL HAPİS İSTEMİ

Beril Talu ifadesinde, iletişim ve pazarlama projeleri nedeniyle şirketine fatura edilmemiş bedellerin ödenmesini talep eden şirketi nedeniyle borçlandığını ve sermaye ihtiyacı nedeniyle para arayışına girdiğini savundu. Beril Talu, müştekilerden yalnızca borç aldıklarını, dolandırıcılık suçlamalarını kabul etmediklerini belirtti. Eşi Kıvanç Talu da borçlarını ödeyemedikleri için yurt dışına çıktıklarını ve bu nedenle telefonlarını sattıklarını öne sürdü. Ertan Koç ise, şirketin kurucusu olarak Kıvanç Talu'ya devredildiğini ve reklam faaliyetleri hakkında bilgisi olmadığını belirtti.

İddianamede, sanıkların 13 kişiyi toplamda 3 milyon 17 bin lira dolandırdığı vurgulandı. Sanıkların "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 58 yıl 6 aydan 195 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi. İddianame, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve sanıkların yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.

Türkiye Haberleri