Önce hastaneyi bastılar, sonra tehdit ettiler: Hepinizi öldüreceğiz

Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Menteş, Çukurova Devlet Hastanesi'nde onlarca kişinin saldırısına uğrayan sağlık çalışanlarının yaşadıklarını anlattı. Menteş, "Giderken dahi döneceğiz ve hepinizi öldüreceğiz gibi tehditlerde bulundular" dedi.

Adana’da onlarca kişinin saldırısına uğrayan Çukurova Devlet Hastanesi Acil Servis doktorları iş bırakmıştı. Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Menteş, Çukurova Devlet Hastanesi'nde yaşananları Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın programı Medya Mahallesi'nde anlattı.

'Döneceğiz ve hepinizi öldüreceğiz'

Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Menteş, onlarca kişinin saldırısına uğrayan sağlık çalışanlarının ölüm tehdidi aldığını aktardı. Menteş, "Bugün Çukurova Devlet Hastanesine motor kazasıyla gelen bir hastanın kabulü yapıldı. Doktorlarımız tarafından hastanın muayenesi yapıldı, filmleri çekilmek istenmiştir ve kimlik sorulmuştur, yani kimliği ile kayıt olması istenmiştir. Hasta ile beraber gelenler niye kimlik soruluyor, kimliği ne yapacaksınız ve benzeri gibi sözlerle hekimlere ve sağlık çalışanlara saldırdılar. Hasta ve yakınları kamu malına zarar verdi.

Bunun üzerine sağlık çalışanları acilden başka yere kaçmak zorunda kaldılar. Ölümle tehdit edildiler. Hastayı başka hastaneye sevkini gerçekleştirdiler. Bu süre içerisinde hastanın bütün tetkikleri yapıldı, filmleri çekildi ve tanısı konuldu. Hastanın şuan hayati bir tehlikesi yok. Çökme kırığı var, çökme kırığına müdahale edilmesi için Balcalı Hastanesine sevk edildi. Giderken dahi döneceğiz ve hepinizi öldüreceğiz gibi tehditlerde bulundular" dedi.

Yaşananlardan sonra sağlık sisteminin durduğunu aktaran Menteş, ilçe emniyet müdürü ve sağlık müdürünün ziyarete geldiğini açıkladı.

Ne olmuştu?

Adana’da 50 kişilik grubun saldırısına uğradıklarını öne süren Çukurova Devlet Hastanesi Acil Servis doktorları iş bırakmıştı.

Adana Çukurova Devlet Hastanesi Acil Servis, yaklaşık 50 kişilik bir grubun basması sonucu çalışamaz hale geldi, can güvenliği olmayan doktorlar hizmetten çekildi. Hekimler Birliği'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda; "Adana Çukurova Devlet Hastanesi Acil Servis, yaklaşık 50 kişilik bir grubun basması sonucu çalışamaz hale gelmiş, can güvenliği olmayan hekimlerimiz, can güvenliği sağlanana ve yazılı beyanı tebliğ edilinceye kadar hizmetten çekilmiştir" denilmişti.

'Polis gözetiminde hasta bakılıyor'

Hekim Birliği Sendikası yöneticisi Çağlar Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla “Üyelerimizin polis kontrolünde hasta bakmaya başladığı bilgisi geldi bize. Artık yeter hekimlerimize iş yerlerinde can güvenliği garantisi talep ediyoruz” dedi.

Türkiye Haberleri