Okulların açılma tarihi değişti mi? Tatil 4 aya mı çıkıyor?

İlk, orta okul ve liselerin yaz tatili devam ederken özellikle sosyal medyada yaz tatili uzadı, okulların açılma tarihi değişti şeklinde haberler gündeme düşebiliyor. Okul öncesi hazırlık sürecinin uzatılıp uzatılmayacağı tartışılırken gözler resmi makamlara çevrildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) resmi bir açıklama gelmese de, bazı kaynaklarda okul öncesi hazırlık sürecinin uzatılıp okul tarihlerinin ertelenebileceği iddiaları ortaya atılmıştı. Fakat şu ana kadar MEB tarafından bu konuya dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

EĞİTİM YILI 9 EYLÜL’DE BAŞLAYACAK!

Yeni-eğitim öğretim yılı 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Okul öncesi ve 1. sınıf öğrencileri ise 2-6 Eylül'de başlayacak olan uyum programı ile birlikte eğitim hayatına adım atacaklar. 9 Eylül'de başlayan okulların ilk dönemi 17 Ocak 2025'te bitecek.

Kısa bir süre önce ortaya atılan iddialar arasında okul öncesi hazırlık sürecinin uzatılıp okul tarihlerinin ertelenebileceği konuları vardı. Fakat Milli Eğitim Bakanlığı'ndan konuya ilişkin bir açıklama gelmedi. Mevcut takvime göre yeni eğitim yılı 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacak. Yani alınan bilgiler doğrultusunda yaz tatili süresinde henüz bir değişiklik bulunmuyor.

Türkiye Haberleri