Okul telaşı başladı. Veliler fiyattan esnaf durgunluktan şikayetçi!

Öğrenciler yarın okula başlamaya hazırlanırken, okul alışverişlerini tamamlamaya çalışan veliler fiyatların yüksekliğinden, esnaf ise durgunluktan şikayet ediyor.

2024-2025 eğitim öğretim yılı yarın başlıyor. Ankara'da Ulus ve Kızılay'da okul alışverişine çıkan veliler, fiyatların yüksekliğinden şikayet ederken, esnaf da alım gücünün azaldığından, işlerin durgunlaştığından dert yanıyor.

Esnaf Betül Öncel, "Bizim burası çok dolu olurdu. Maalesef bu sene hiç kimse bir şey almıyor. Bu çocuklar sanırım sivil kıyafetle gidecekler okula. Ben öyle düşünüyorum. Çünkü çocukların okul pantolonu 800 lira. Bir tane çocuğu bile okutmak artık çok zor. Bence okumasınlar artık. Türkiye'de okumaya gerek yok. Okusalar ne olacak? Anne, baba o kadar masraf ediyor ama karşılığı yok. Çocuklarımıza yazık oldu bu ülkede" diye konuştu.

"Eğitimin bittiğini" söyleyen Öncel, "Benim küçük kızım ilkokula başladığı zaman anladım eğitimin bittiğini. 'Artık fakirin çocuğu okuyamayacak' dedim. Eskiden fakirin çocuğu okuyup mühendis, doktor oluyordu ama şimdi o da yok" diye konuştu.

"ZOR DURUMDAYIZ KARTLARA YÜKLENDİK”

Kızı için okul alışverişine çıkan veli Halil Sezgin de şunları söyledi:

"Aşırı pahalı ama mecbur alıyoruz. Sürekli kartlara yükleniyoruz. Böyle ne olacak biz de bilmiyoruz. Fiyatlar geçen seneye göre on kat artmış durumda. Buna bir çözüm bulmaları lazım, enflasyonu indirmeleri lazım. Biz vatandaşlar olarak gerçekten çok zor durumdayız. Artık bunu yetkililerin duyması lazım. İnsanlar ihtiyaçlarını kredi kartları ile karşılıyor. Biz şu anda o durumdayız. Kartlara yüklendik."

Başka bir veli ise, "Fiyatlar pahalı. Sadece iki tane üst aldık bin lira ödedik" dedi.

Türkiye Haberleri