Okul servislerindeki tehlike ortaya çıktı!

9 Eylül itibariyle 20 milyon öğrenci yeni eğitim-öğretim yılına başladı. Okul servislerindeki güvenlik açıkları ve eksikler de ortaya çıktı. Okul haftası içinde yapılan denetimlerde, kayıtsız servis sürücülerine rastlandı.

Yaklaşık 20 milyon öğrenci yaz tatilinin ardından yeni eğitim-öğretim yılına 9 Eylül itibariyle başladı.

Okul servislerinin yollara çıkmasıyla hayati tehlike oluşturan eksikleri de ortaya çıktı.

HARİCİ İŞ ALDIKLARI ORTAYA ÇIKTI

Eğitim yılının başladığı bir hafta içinde yapılan denetimlerde bazı kayıtsız sürücülerin direksiyon salladığı ve okul dışında da ekstra iş aldığı tespit edildi.

Okul servislerinin belli standartları olması gerektiğini söyleyen İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Özgür Saraç “Örneğin normal şartlarda okul taşımacılığı yapan bir aracın, yine okul dışında başka bir iş almaması gerek. Ancak bazı servisçiler ekstra iş alıyorlar, şirket taşımacılığı yapıyorlar, düğün ve piknik organizasyonu alan bile var” dedi.

EKSİKLİKLER ÖĞRENCİLERİN HAYATINI TEHLİKEYE ATIYOR

Trafik ekiplerinin yaptığı denetimlerde, servislerdeki güvenlik eksikleri de dikkat çekiyor. Öğrencilerin 3 merkezden çıkışlı emniyet kemerleri ile koltuğa bağlanması gerekirken, çoğunda klasik emniyet kemeri olduğu, seyahat esnasında bazı öğrencilerin kemer bile takmadığı tespit edildi.

Ayrıca bazı servislerde de camlarda güvenlik aparatlarının bulunmadığı, "DUR" ikaz ışıklarının ve otomatik kapıların çalışmadığı görüldü.

Türkiye Haberleri