Oğlunun Ateşe Verdiği Evde Yaralanmıştı: Yangında Eve Kitlenen Kadın Hayatını Kaybetti

Mardin'in Midyat ilçesinde Veysi Bora'nın tartışma sonucu ateşe verdiği evde yaralanan annesi Atiye Bora hastanede hayatını kaybetti.

Mardin'in Midyat ilçesinde yaşanan trajik olayda, Veysi Bora'nın (40) çıkan bir tartışma sonucunda evini ateşe verdiği ve annesi Atiye Bora (60) ile eşi Necla Bora'yı (35) yaraladığı bildirildi. Olay, 22 Haziran tarihinde kırsal Çavuşlu Mahallesi'nde meydana geldi. Tartışma esnasında evi ateşe veren Veysi Bora, ardından kapıyı kilitledikten sonra kaçarak olay yerinden uzaklaştı.

İtfaiye, sağlık ekipleri ve jandarma, olayın ihbarı üzerine hızla bölgeye intikal etti. Necla Bora, alevlerden balkondan atlayarak kurtulmayı başarırken, vücudunda yanıklar oluşan Atiye Bora ise jandarma ekiplerinin müdahalesiyle evden çıkarıldı ve Midyat Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ancak durumu ağır olan Atiye Bora, daha sonra sevk edildiği Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında Veysi Bora'nın İstanbul'a kaçtığı tespit edildi. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda, Bora'nın Avcılar'da saklandığı belirlendi ve 28 Haziran'da düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Jandarma tarafından yapılan işlemlerin ardından mahkemeye çıkarılan Veysi Bora, tutuklanarak hapishaneye gönderildi.

Atiye Bora'nın vefat haberinin ardından yakınlarına teslim edilecek olan cenazesi, Adana'da defnedilecek.

Türkiye Haberleri