Oğluna Porsche almak isteyen anne dolandırıldı! Kripto ayrıntısı

İstanbul'da bir kadın oğluna lüks araçlarıyla bilinen Porsche marka bir otomobil almak istedi. Kadın, 6.5 milyon lira dolandırıldı. Dolandırıcılar paranın izini kripto ile kaybettirmeye çalıştı.

İstanbul'da Zülal A., oğluna lüks araç almak isterken dolandırıcıların kurbanı oldu. Bir alım satım sitesinde Porsche marka araç için 6 milyon 500 bin lira karşılığında anlaşıldı. Bahçelievler ilçesindeki ekspertizde buluşma sırasında, satıcı olduğunu iddia eden Furkan yerine, belinde silah bulunan bir adam gelerek, satıcının koruması olduğunu ve işlemleri kendisinin yapacağını söyledi.

Furkan isimli kişi, Zülal A. ile telefonla irtibatı sürdürerek, noterdeki işlemler tamamlandığında, koruma olduğunu iddia eden kişi IBAN verdi. Baskı ile Zülal A. verilen IBAN numarasına 6 milyon 500 bin lira havale etti.

PARA YOK DEDİLER

Bir süre sonra paranın hesaba geçmediğini belirten dolandırıcı, işlemlerin kontrol edilmesi gerektiğini söyleyerek satıştan vazgeçti.

Sabah'ın haberine göre; dolandırıldığını anlayan Zülal A., karakola giderek şikâyette bulundu.

Polis tarafından yakalanan Engin A. ve Hüseyin K., ifadelerinin ardından tutuklandı.
Soruşturma kapsamında, dolandırıcıların parayı kripto paraya çevirdiği tespit edildi.

MASAK DEVREDE

Paranın izini kaybettirmek için 6 farklı hesap kullanan şüpheliler, son olarak bir şirkete transfer yapınca MASAK devreye girdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheliler hakkında 'Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık' suçlamasıyla 10 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. Dolandırıcılar, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

Türkiye Haberleri