O İşletmelere Milyonlarca Lira Ceza! Bakanlık Düğmeye Bastı

Ticaret Bakanlığı tarafından, yiyecek-içecek hizmeti veren 114 bin 567 firmaya yapılan denetimler sonucu toplamda 47 milyon 43 bin 348 Türk lirası tutarında idari para cezası uygulandı.

Ticaret Bakanlığı, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde yapılan önemli değişikliklerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Bu düzenlemeler, perakende olarak satışa sunulan mal ve hizmetlerin etiket, tarife ve fiyat listelerinin şekli, içeriği ve kullanımı ile indirimli satışlara ilişkin usul ve esasları kapsıyor.

47 MİLYON LİRA CEZA

2 Ocak 2024 tarihinden itibaren, Ticaret Bakanlığı'nın 81 Ticaret İl Müdürlüğü tarafından kapsamlı denetimler başlatıldı. Bu denetimlerde, toplamda 114 bin 567 firmada yapılan incelemeler sonucunda, 21 bin 659 aykırılık tespit edildi ve 47 milyon 43 bin 348 Türk lirası tutarında idari para cezası uygulandı.

UYGULAMANIN ETKİLERİ VE BAKANLIK AÇIKLAMASI

Ticaret Bakanlığı'nın açıklamasında, düzenlemelerin firmalar tarafından benimsendiği ve gerekli özenin gösterildiği, tüketiciler açısından ise şeffaflığın sağlandığı belirtildi. Bu durumun, hizmet veren firmalar ile tüketiciler arasında güvenin artmasına katkı sağladığı vurgulandı.

Ayrıca, Ticaret Bakanlığı denetim faaliyetlerine aralıksız devam edeceğini belirtti. Firmaların cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalmamaları için belirtilen hususlara dikkat etmelerinin önemine dikkat çekildi.

Türkiye Haberleri