O ilde Maymun Çiçeği alarmı verilmişti! Sağlık Müdürü açıklama yaptı

Dün itibariyle sosyal medyaya düşen Kocaeli Şehir Hastanesi'nde M-Çiçeği MPOX hastası olduğu haberleri üzerine Kocaeli İl Sağlık Müdürü son dakika açıklaması yaptı.

Maymun Çiçeği virüsü tüm dünyada endişe ile takip edilmeye devam ediyor. Afrika'da yayılmaya başlayan virüsün, Avrupa'da İsveç'te ilk vakasının görülmesi haberi kamuoyunu hareketlendirdi.

Dün akşam saatlerin sosyal medyaya düşen iddia Türkiye'deki vatandaşları da tedirgin etti.

KARANTİNA İDDİASI ORTAYA ATILDI

Kocaeli’de sosyal medyada ve bazı yerel haber sitelerinde yer alan iddialara göre, derisinde lezyonlar görülen bir hastanın Kocaeli Şehir Hastanesi'ne başvurduğu ve bu hastanın maymun çiçeği hastalığına (M-Çiçeği) yakalandığı şüphesiyle karantinaya alındığı öne sürüldü.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ REDDETTİ

Ancak bu iddialar üzerine Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü bir açıklama yaptı. Açıklamada, basında yer alan bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, söz konusu hastanın Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanları tarafından değerlendirildiği, kendisine Zona ve Zona zemininde gelişen yumuşak doku enfeksiyonu tanısı konulduğu ve tedavisine başlandığı ifade edildi. Ayrıca, hastanın belirtilerinin M-Çiçeği ile uyumlu olmadığı da vurgulandı.

Türkiye Haberleri