O Habere Erişim Engeli! TRT 'Rahatsız Edici' Demişti

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı ile ABD arasındaki maçta bir kadın taraftarla ilgili haberlere, Tekirdağ 2. Sulh Ceza Hakimliği'nin 5 Haziran tarihli kararıyla erişim engeli kararı alındı.

Türkiye'nin Milli Kadın Voleybol Takımı ile ABD Kadın Milli Voleybol Takımı arasında oynanan maçta bir Türk taraftarın sevinirken ekranlara yansıyan görüntüsü, Tekirdağ 2. Sulh Ceza Hakimliği'nin 5 Haziran tarihli kararıyla erişime kapatıldı.

Olay, ABD'de düzenlenen FIVB Milletler Ligi'nin ikinci hafta mücadelesinde gerçekleşti. TRT Spor'da yayınlanan karşılaşmada sevinç anında bir kadın taraftarın memesi göründü.

Bu görüntünün gündem olmasının ardından kadının sosyal medya hesapları ifşa edildi ve taciz yorumlarına maruz kaldı, sonuç olarak hesabını gizlemek zorunda kaldı.

TRT 'RAHATSIZ EDİCİ DURUM' DEMİŞTİ

TRT Spor, yaşananları "istenmeyen görüntü" ve "rahatsız edici durum" olarak nitelendirerek açıklama yaptı ve durumun ABD kaynaklı olduğunu belirttiğini ve rahatsızlık duyulduğunu dile getirdi.

TRT Spor'un açıklamasının ardından sosyal medyada konu yeniden gündeme geldi ve birçok kişi, TRT Spor'un "rahatsız edici" ifadesine tepki gösterdi.

Free Web Türkiye ise kadının görüntüleriyle ilgili haberlere erişimi engelleyen bir karar aldı ve bu karar Tekirdağ 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 5 Haziran'da alındı.

Türkiye Haberleri