O Belediyenin Sadece Bir Tane İtfaiye Aracı Var

AKP’den yaklaşık 24 milyon liralık borç ile 47 yıl sonra CHP’ye geçen Lalapaşa Belediyesi’nin çalışır durumda tek itfaiye aracı olduğunu açıkladı.

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Lalapaşa Belediyesi'nin 47 yıl sonra CHP'ye geçtiğini ve AKP'den yaklaşık 24 milyon liralık borçla devralındığını belirterek, belediyenin tek çalışır durumda olan itfaiye aracının durumunu eleştirdi.

Yazgan, belediyenin itfaiye araçları konusundaki sıkıntıları dile getirerek, "Talan belediyeciliği sonrasında devraldığımız belediyede 2 tane itfaiye aracı bulunmakta. Bunlardan biri artık çalıştırılamayacak durumda arızalı. Diğeri ise 1994 model ve 3 ton kapasiteli" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Lalapaşa’da yaşanan tarla ve orman yangını sonrası bölgede incelemelerde bulunan Yazgan, çalışır durumdaki tek itfaiye aracının önünden ise iktidara seslendi. Yazgan, şöyle konuştu:

''Lalapaşa Belediyesi’nin çalışır durumdaki tek itfaiye aracı bu. Hortumları, belediye başkanımız imkanınca yeniledi. Buradan seslenmek istiyorum; yıllarca vatandaşın gözünü boyadınız ‘Yaparsa AK Parti yapar’ diye. Yaptığınız bu mu? Yaptıklarını gözünüzle görün. Vatandaşımızın canı yanarken, malı giderken bununla mı müdahale edecek belediye? Bu aracı nasıl yenileyecekler?''

Türkiye Haberleri