Normalleşmenin Duvara Çarptığını Kanıtlayan Karar: Kavala'nın Talebi Yine Reddedildi

Gezi Direnişi nedeniyle tutuklanan İş İnsanı Osman Kavala'nın kanun yararına yeniden yargılama talebi bu sefer de Adalet Bakanlığınca reddedildi.

Gezi Direnişi Davası'nda ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan Osman Kavala, ilk derece mahkemenin ardından Adalet Bakanlığı'na yeniden yargılanma başvurusu yaptı. Verilen cezanın kanun yararına bozulmasını isteyen Kavala'ya Adalet Bakanlığı'ndan yine ret yanıtı geldi.

T24'ten Murat Sabuncu'nun haberine göre; Bakanlığın Kavala'nın avukatı Hilal Zengin'e gönderdiği yanıtta 'hükümete karşı işlenmiş' suç vurgusu yapıldı.

Kavala’nın ilk yeniden yargılama talebi 15 Mayıs’ta 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedilmişti.

AKP'nin iç sesi olarak da anılan Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi, köşe yazılarında Kavala'nın yeniden yargılanmasına destek vermişti. Selvi'ye MHP kanadından ağır tepkiler gelmişti. MHP, Kavala'nın yeniden yargılanmasına karşı açıklamaları ile irade koymuştu.

ÖZEL-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNDE GEZİ TUTUKLARI GÜNDEME GELMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmelerinde de Gezi Direnişi tutukluların durumu gündeme gelmişti. Özel, Tayfun Kahraman'ın kızı Vera'nın fotoğrafını da Erdoğan'a göstermişti.

Türkiye Haberleri