Narin’in konulduğu torbada terlikleri ve çantası da çıktı

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın Diyarbakır'daki otopsi çalışmaları devam ederken, Diyarbakır Baro Başkanı Nahir Eren, Narin'in konulduğu torba içerisinde Elif Ba’sı, çantası, terliklerinin de olduğunu ve gözaltına alınan 21 kişinin otopsi raporlarıyla ilgisi olmadığını ifade etti.

Türkiye'nin 19 gündür en önemli gündem maddesi olan Narin Güran'dan bugün acı haber geldi. Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolduktan sonra günlerce izine rastlanamayan Narin Güran’ın bugün cansız bedenine ulaşıldı.

"TORBADA ÇANTASI, ELİF BA’SI VE TERLİKLERİ VARDI"

Türkiye'yi yasa boğan Narin Güran’ın otopsi işlemleri devam ediyor. Diyarbakır'da süren otopsi çalışmalarını yerinde takip eden Diyarbakır Baro Başkanı Nahir Eren, çalışmalara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Otopsi işlemlerinin yaklaşık 8 saattir devam ettiğini belirten Eren, "Diyarbakır Barosu olarak soruşturma sürecinin tamamında, gizlilik ilkeleri doğrultusunda takip ettik. Bugün sabah hepinizin bildiği ve ülkeyi sarsan haber geldi.

Yaklaşık 8 saattir süren bir otopsi işlemi var. Saat 12.20’den beri başlayan ve hala içeride devam eden. Tabii kamuoyuna yansıdığı sırada Narin bir torbada bulunduğu yerde gömülü bir şekilde, üzerine taşlar konularak bulunmuştu. Torba ve içerisindeki Narin’e ait eşyalar, Elif Ba’sı, çantası, terlikleri de torbadaydı. Bunların hepsi delil ve inceleniyor" diye konuştu.

NARİN'İN VÜCUDUNDA DEFORMELER VAR

Narin’in, aradan geçen sürede vücudunda deformeler olduğunu ifade eden Eren, "En küçük numuneler büyük bir titizlikle alındı. Bu yüzden ön delil toplama anlamındaki işlemler yaklaşık 3 saat sürdü. Yaklaşık 2-5, 3 saattir de dış otopsi dediğimiz, diğer otopsi işlemleri de bitmek üzere. 19 gün geçmiş, 19 gün sonra Narin’in bedenine ulaşıldı. Şu an için ön rapor bir şekilde hazırlanacak ancak patolojik ve biyolojik incelemeler, araştırmalar, raporlar gelmediği sürece şu an için bir şey söylemek zor. İçeride yaklaşık 13-14 uzman çalışıyor. Her dakikasında ben de otopsiye dahil oldum. Bu raporların sonucunu beklememiz lazım. Sabah Başsavcılıktan aldığımız bilgiyle, aradan geçen 19 günden kaynaklı bedenini deforme olduğunu, ölümün sebebinin tespiti biyolojik ve patolojik araştırmaların sonuçlarına bağlı. Büyük ihtimalle ilgili ve yetkili makamlar açıklama yaparlar. Ne şekilde ve nasıl öldürüldüğü konusunda net bir şey söylememiz mümkün değil. Narin bir şekilde katledildi ve failleri dışarıda olabilir. Bilgi konusunda hassasiyet kamuoyu tarafından da dikkate alınmalıdır. Şu an 3 savcı bu soruşturma ile ilgili görevde. Gözaltı işlemleri, otopsi işlemlerine bağlı elde edilen delille alakalı değil. Raporların dönüşü beklenmekte" dedi.

Türkiye Haberleri