Narin'in ölümü Diyarbakır'da protesto edilecek

Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cesedi yaşadığı köyün yakınında bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın katledilmesi, bu akşam kentte yapılacak yürüyüş ile protesto edilecek. Yürüyüşe Başak Demirtaş'ta katılacak.

Türkiye'nin 19 gündür en önemli gündem maddesi olan Narin Güran'dan bugün acı haber geldi. Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolduktan sonra günlerce izine rastlanamayan Narin Güran’ın bugün cansız bedenine ulaşıldı.

NARİN'İN ÖLÜMÜ PROTESTO EDİLECEK

Diyarbakır’da kadın kurumları öncülüğünde kentteki sivil toplum örgütü temsilcilerininde katılacağı protesto yürüyüşü düzenlenecek.

Yürüyüşe, milletvekilleri, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il ve ilçe örgütleri, belediye eş başkanları, kentteki sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ta katılacak.

Saat 19.00'da başlayacak yürüyüş, DBP Diyarbakır İl binası önünde başlayacak ve Dağkapı Meydanı’na kadar sürecek. Kitle, Narin'in katillerinin cezalandırılmasını talep edecek.

Türkiye Haberleri