Narin’in katilleri hesap verecek. Türkiye bu davaya kilitlendi

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Köyü’nde 21 Ağustos günü kaybolan ve 8 Eylül günü cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetine ilişkin dava yarın görülecek. Türkiye’nin gözü görülecek olan davadayken Narin cinayetinin aydınlanması bekleniyor.

Tüm Türkiye, 8 Eylül günü Narin Güran cinayetiyle sarsıldı. Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Köyü’nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve kayboluşunun 19. gününde cansız bedeni Eğertutmaz Deresi’nde gömülmüş halde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran, tüm Türkiye’yi yasa boğdu. 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianame, 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edilirken 4 tutuklu sanık yarın hakim karşısına çıkacak.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Narin Güran cinayetine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından başsavcılık tarafından hazırlanan 12 sayfalık iddianame, Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu. Söz konusu iddianamede, tutuklu şüphelilerden amca Salim, anne Yüksel, ağabey Enes ve komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

YAKLAŞIK 250 KİŞİNİN İFADESİ ALINDI

Soruşturma kapsamında bugüne dek yaklaşık 250 kişinin ifadesi alınırken şüphelilerin büyük bir bölümü tutuklu olarak bulunuyordu. O dönemde aralarında Narin’in annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran, amcaları Salim Güran ile Fuat Güran, kuzenleri Muhammet Kaya ile Birsen Güran, yengeleri Maşallah Güran ile Hediye Güran’ın da bulunduğu 12 kişi tutuklu bulunuyordu.

BAZ ÇALIŞMASI VERİLERİNE ULAŞILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 14 Ekim günü gerçekleştirdiği açıklamada, HTS (Arama trafiği kayıtları) kayıtlarının tespit edildiğini ve daraltılmış baz çakışması dedikleri bilirkişi incelemeleriyle çok önemli verilere ulaşıldığını ifade etmişti.

Baz istasyonu kayıtları incelenerek kişilerin o an bulundukları yerler yaklaşık olarak belirlenebiliyor. Tunç, açıklamasında “Burada özellikle daraltılmış baz çakışmalarında; kimin, hangi dakikada nerede olduğu, hangi evin içerisinde kimlerle kimin beraber olduğu tek tek belirlenmiş durumda. Kimsenin şüphesi olmasın, teknolojinin son imkanları kullanılarak bu soruşturma yapıldı” diye konuştu.

Bakan, “Oda oda herkesin nerede olduğu o baz kayıtlarında belli” ifadelerini kaydetmişti.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ İNCELENDİ

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nda (TÜBİTAK), Narin Güran cinayetine ilişkin kritik önem arz eden kamera görüntülerinin incelemesi yapıldı. Yılmaz Tunç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Narin kaybolduktan sonra evlerinin önüne kamera takan insanlar oldu. Bu kameralara giren, o görüntülerde toplanıp dağılan ve o konuşmalarla ilgili TÜBİTAK incelemeleri yapıldı.” ifadelerini kullandı.

ADLİ TIP SONUÇLARI NEYE İŞARET ETTİ?

8 yaşındaki Narin’in ölümü hakkında hazırlanan Adli Tıp Kurumu, Narin Güran'ın “ağız burun kapanması ve boyuna bası sonucu oksijensiz bırakılmasına bağlı” olarak öldüğünü tespit etti. Söz konusu raporda “Mevcut verilerle Güran’ın cinsel saldırıya maruz kalıp kalmadığı konusunda değerlendirme yapılamadı” ifadelerine yer verilirken Narin’in 21 Ağustos tarihinde hayatını kaybettiği belirlendi. Adli Tıp raporunda “Güran’ın sol diz altında bacağın kopmasına neden olan travmanın ölüm sonrası hayvanlar tarafından gerçekleştirildiği" iletildi.

AĞABEYİN KOLUNDAKİ ISIRIK İZLERİ

Adli Tıp Kurumu;’ndan çıkan bir diğer kritik rapor ise, Narin’in ağabeyi Enes Güran’ın kolundaki ısırık izlerine ilişkindi. Adli Tıp Kurumu, Narin Güran'ın ağabeyi Enes Güran'ın kolundaki ısırığın “Yüksel Güran (Annesi) tarafından mı, Narin Güran tarafından mı yoksa kendisi tarafından mı ısırılmış olduğu hususunda adli tıbbi açıdan kesin bir ayrım yapılamadığının oy birliği ile mütalaa edildiğini" kaydetti.

DİYARBAKIR BAROSU DAVAYA MÜDAHİL OLDU

Diyarbakır Barosu’nun davaya müşteki (şikayetçi) olarak sıfatıyla eklenme talebi Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kabul edildi. Diyarbakır Barosu, söz konusu başvuruyu “aile bireylerinin şüpheli konumunda bulunması, toplumda infial yaratan yaşam hak temelli yargılama dosyasında adaletin sağlanması, maddi gerçeğin açığa çıkması, faillerin cezalandırılması, adalet sistemi içerisinde çocukların haklarının korunması” gerekçeleriyle yapmıştı.

Baro, kararın ardından soruşturmayı artık müşteki sıfatıyla takip edecekleri, Narin Güran’ın fail veya faillerinin hak ettikleri cezayı almaları için hukuk mücadelelerini sürdüreceklerini açıklamıştı.

KEŞİF VE SORGU GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

7 Kasım günü görülecek duruşmaya az bir zaman kala Narin’in cansız bedenini nasıl sakladığını anlatan Nevzat Bahtiyar'ın olay yeri keşif ve sorgu görüntüleri açığa çıktı. Söz konusu görüntülerde, Bahtiyar'ın şapka ve gözlük taktığı, sağ elinde ise kelepçe bulunduğu fark edilirken Tavşantepe Mahallesi'ndeki keşif sırasında Bahtiyar, tutuklu sanık amca Salim Güran'ın aracındayken selektör yaparak kendi kullandığı araca yaklaştığını, bunun üzerine aracını durdurduğunu, iki aracın yan yana geldiğini, Narin'in cenazesini Salim Güran'dan burada aldığını anlatıyor.

CHP VE BAKANLIK DA DAVAYA MÜDAHİL OLACAK

Cumhuriyet Halk Partisi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da Narin Güran cinayetine ilişkin davaya müdahil olacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 7 Kasım'da Narin Güran cinayeti davasına müdahil olacaklarını ifade etmiş ve "Narin hepimizin çocuğuydu. Davaya katılacağız. Kuzenlerinde korku ve endişe gördük" ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye Haberleri