Narin'in hatırlattığı acı! Ece Üner o köydeki utanç sessizliğini anlattı

Halk TV Ana Haber Sunucusu Ece Üner, İsmail Küçükkaya'nın Diyarbakır'daki Narin'in olayının hatırlatması üzerine istismar vakalarındaki "utanç sessizliği" anlattı.

Halk TV Ana Haber Bülteni artık deneyimli Gazeteci Ece Üner'e emanet. İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Yeni Bir Sabah programına katılan Ece Üner, Türkiye'nin günlerden beri konuştuğu Narin olayını değindi. Üner, daha önce yaptığı Susma isimli programda bir köyde yaşanan istismar vakasını hatırlayıp şöyle konuştu:

  • "Bir köy susuyor. Bütün akrabalar susuyor, anne susuyor. Aslında sustukları ile çok şey anlatıyor.
  • Birçok kadın, ekonomik özgürlüğü olmadığı için, ailenin direği tırnak içinde baba olduğu için, aile içinde ensest olsa, susmak zorunda olduğunu hissediyor .Aman ailemin direğine bir şey olmasın...
  • Baba kıza düşman ama anne kıza düşman... Kızından vazgeçiyor. Kadının susmaması... Herkes susuyor. Burada kadının önemi çıkıyor."

Üner, Cumhuriyet'in bir kadın devrimi olduğunu belirterek kadını konuştuğu her yerde çözümün olduğunu söyledi. Üner "Cumhuriyet'i kadın devrimi olarak görüyorum. Hiçbir ulusun kadını, Türk kadını kadar cephe önünde gerisinde olmamış. Cumhuriyet'e en çok kadınların sahip çıkması gerekir." dedi.

Türkiye Haberleri