Narin'in gözaltına alınmayan tek amcası, itirafçı ile olan son konuşmasını anlattı!

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan ve 19 günün ardından cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüne ilişkin soruşturma sürerken Narin’in gözaltına alınmayan tek amcası Erhan Güran, itirafçı Nevzat Bahtiyar ile arasında geçen konuşmayı anlattı.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe köyünde kaybolan Narin Güran’ın, 19 gün sonra cansız bedenine ulaşıldı. Türkiye’yi derim bir yasa boğan cinayete ilişkin soruşturma ise devam ediyor. Soruşturmada tutuklu bulunan amca Salim Güran’ın ardından itirafçı olan Nevzat Bahtiyar da tutuklanırken gözaltında olmayan tek amca çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“İNSANDA TİTREME OLMAZ MI?”

Now Haber’in aktardığına göre, amca Erhan Güran, itirafçı Nevzat Bahtiyar ile arasında yaşanan konuşmayı anlatarak “Böyle vicdansız bir insanda titreme olmaz mı?” ifadesini kullandı. Amca Erhan Güran, dışarıda kalan tek amca olduğunu ifade ederek “8 amca içeride oğlum ve yeğenlerim de var. Onlar için daha karakol kapısına gitmedim. Devletimiz ortaya çıkardığı zaman kim olursa olsun, gözümün nuru olsun bu cezayı çekecek. Onu toprak bile kabul etmeyecek. Yapan susmuş işte kaç gün sonra ortaya çıktı. Ben köylüyü konuşturamam veya susturamam benim böyle bir gücüm yok, yetkim yok” ifadelerini kullandı.

Erhan Güran

“SALİM BÖYLE BİR ŞEY YAPMAZ DEMİŞ”

İtirafçı Nevzat Bahtiyar’ın, aramalara kendileriyle birlikte katıldığını aktaran amca Güran, “Camide otururken geldi yanımıza oturdu, ‘Jandarma beni sorguya almış, Salim şüpheleniyor musun diye sormuşlar, ben şüphelenmiyorum, Salim böyle bir şey yapamaz. Salim böyle bir insan değil.’ demiş. Böyle vicdansız bir insanda titreme olmaz mı? Bir hareket bozukluğu olmaz mı, bu kadar sakin mi durulur?” açıklamasında bulundu.

Salim Güran

İTİRAFÇININ KARDEŞİNDEN KRİTİK AÇIKLAMA!

Amca Salim Güran’ın kendisine para teklif ettiğini belirterek Narin’in cansız bedenini çuvala koyarak Eğertutmaz Deresi’ne gömdüğünü itiraf eden Nevzat Bahtiyar’ın kardeşi de, konuya ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Ağabeyi Bahtiyar’ın, kendisine karakola gidip ifade verdiğini söylediğini belirten kardeş, “Ağabeyimin paraya ihtiyacı yok ayda 300 binden fazla para kazanıyor, neye ihtiyacı olabilir? Muhtarla aile gibiydik hele ki muhtar ve abim kardeş gibiydi. Ağabeyim cenazeyi dereye götürdüğü için suçludur." ifadelerini kullanarak ağabeyinin suçlu olduğunu ifade etti.

Nevzat Bahtiyar

Türkiye Haberleri