Narin'in bedeninde 3. kişilere ait bulguya rastlanmadı! Adli Tıp'tan Narin'le ilgili ilk sonuç geldi!

Diyarbakır Adli Tıp Kurumun'dan Narin'le alakalı kritik bir son dakika gelişmesi geldi. Ferit Demir detayları anlattı.

Ferit Demir açıklamalarında şu ifadeleri kullandı...

"3. kişilere ait bulgulara rastlanmadı yani Narin'in dışındaki herhangi bir kişinin bulgusu Narin'in bedeninde bulunamadı. Narin Güran'ın bedeninde yapılan incelemelerde bulguya rastlanmamış deniliyor fakat Narin'in cesedinin 19 gün kirli sularda kalması ve o suların içinde maddelerin 3. kişilere ait bulguları da silmiş olma ihtimali de var. Narin suda olmasaydı bu bulgulara günler geçse bile ulaşılabilecekti.

"BAŞKA BİRİSİNİN DNA'SINA ULAŞILAMADI"

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan ön raporun detaylarını paylaştı.

Eren, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bu bir ön rapor değil, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nun Narin’in bedeni ve Narin’in içinde bulunduğu torbada aldığı 3’üncü şahıslara ait DNA örneğinin çıkabilme olasılığına ilişkin numunelerden, herhangi bir DNA örneğinin çıkmadığına dair rapor.

Yanlış bir tanımlama var. Adeta Narin’i ölümüne ilişkin sebebe veya sebebin tespiti konusunda bir rapormuş gibi bir algı var ancak bu rapor sadece Narin’in üzerinde 3’üncü bir kişiye ait DNA örneğinin çıkıp çıkmamasına dair bir rapor.

Maalesef söyledik, en büyük kaygımız da oydu. 19 gün gibi uzun bir süre içerisinde su altında kalmış olması nedeniyle, bu yönlü bir tespitin yapılmasına ilişkin koşulları ortadan kaldırıyor. Daha doğrusu olası bir numune varsa 3’üncü şahsa ilişkin de maalesef bu süre zarfı içerisinde tespiti konusunda süreci zorlaştırıyor.

Gelen rapor da bunu doğrulamış oldu. 19 günlük bir süre zarfı içerisinde Narin’in üzerinde herhangi bir 3’üncü şahsa ilişkin bu sebepten dolayı bir DNA örneğinin çıkmadığını söyleyebiliriz.”

‘BU BİR ÖN RAPOR DEĞİL’

Adli Tıp tarafından hazırlanan raporun bir ön rapor olmadığını belirten Eren, “Bir insan üzerinden DNA örneği yani tensel temas etmiş kişileri tespit edebilmeniz için, 3’üncü kişilere ait olası kıl, saç, et parçası olabilir, bir belirleme yapacak koşul yok. Alınan numunelerin hiçbiri bu konuda bir veri sağlayamamış. Bu sadece DNA örneğine ilişkin Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nun raporu. Henüz ölüm sebebine ilişkin de birçok verinin gönderildiği, İstanbul’dan gelecek rapor halen gelmedi. Bunu da düzeltmemiz gerekir. Çünkü bazı sosyal medya hesaplarında adeta ‘Ölüm sebebine ilişkin bir tespit yapılamadı’ yönünde bilgiler var. Bunu düzeltmiş olalım” dedi. (DHA)

Türkiye Haberleri