Narin'in annesinin diş izleri neden alındı? Ferit Demir Halk TV'de açıkladı

Halk TV muhabiri Ferit Demir, bugün Narin Güran'ın annesi Yüksel Güran'ın neden diş izlerinin alındığına dair duyumunu Halk TV'de yayınlanan ve Gökmen Karadağ'ın sunuduğu "Açıkça" programında açıkladı.

Türkiye kamuoyunun yakından takip ettiği Narin soruşturmasında her geçen dakika yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Soruşturma kapsamında ifadeleri alınan 22 şüphelinin ifadelerindeki çelişkileri ve herkesin neredeyse aynı ifadeleri kullanması, cinayetin büyük bir organizasyon ile işlenmiş olabileceğine işaret ediyor.

Dosyada bugün kritik bir gelişme daha yaşandı. Vahşice katledilen Narin'in annesi Yüksel Güran'dan diş örnekleri alınarak incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Anne Güran'dan alınmasına karar verilen diş örneklerinin sebebi merak konusu oldu.

Halk TV'de yayınlanan Açıkça programına bağlanan Halk TV muhabiri Ferit Demir, konuya ilişkin edindiği flaş bir duyumu aktardı.

ANNEDEN DİŞ ÖRNEKLERİ NEDEN ALDI?

Narin'in kaybolduğu ilk günden itibaren sarf ettiği gazetecilik faaliyeti ile vatandaşların takdirini kazanan Ferit Demir, annenin bugün öğlen saatlerinde Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'ne götürüldüğü, çene, ağız yapısı, diş ölçümlerinin alındığını ve İstanbul Adli Tıp Kurum'na gönderildiğini kaydetti.

Konuya ilişkin bir iddianın daha olduğunu belirten Demir, henüz doğrultulamamış olsa da doğru olma payının çok yüksek olduğuna dikkat çekti.

Demir, edindiği duyumu şu sözlerle aktardı:

"Gözaltında bulunan ve herkesin unuttuğu bir kadın var, Fuat Güran'ın eşi Hediye Güran. Güran'ın gördüğü bazı şeyleri itiraf etmiş olabileceği söyleniyor. Çünkü Narin kaybolduktan sonra Arif Güran'ın evine giden ilk kişi o. Yapılan dijital incelemelerde elde edilen verilerde olay yerine gidiyor, bir kaç dakika duruyor çıkıyor, bir yerlere gidiyor. tekrar geri geliyor ve bu tespit ediliyor.

Bu soru sorguda Fuat Güran'a soruluyor. Fuat Güran ise eşinin neden oraya gittiğini bilmediğini söylüyor. "Sana bir şey anlatmadı mı? diye sorulyor ancak "Ben bir şey bilmiyorum" diyor. O da kendisine verilen bilgiler doğrultusunda cevaplar veriyor.

Yani Hediye bir çok şeye şahit, Narin'in başına ne geldiyse bilen konumunda. Özellikle grupla birlikte alınmadığı belitiliyor, sonra alındı ve avukatı çağırılıyor ifadesi alınacak diye. Ancak avukat bunu red ediyor. Sonra başka bir avukat çağırılıyor. Eğer yanlış bir anlaşılıma yoksa ki bir çok kaynaktan doğrulttuk bunu. İfadesi alınacak kollukta aniden ondan da vazgeçiyorlar ve avukata gözaltı süresinin 4 gün uzaltıldığını ve pazartesi günü savcılığa sevk edileceği bildiriliyor.

Bu durumda, Hediye hanımın bazı şeyleri itirafları ve gerçekleri itiraf etmiş olabileceği ve bu nedenle Yüksel Güran'ın diş izlerinin alınmasının sebebi onun verdiği bilgiler doğrultusunda yapıldığı konusunda bir duyum geldi bize. Ancak bunu şu anda emin kaynaktan doğrultmak için çok çabalıyoruz.

Amacımız doğru bilgi olduğu için bu duyumları üstüne basa basa yüzde 100 doğrulayarak verdik ama yenge Hediye Güran'ın verdiği bazı bilgiler nedeniyle de bu diş izlerinin alınmasına karar verildi çünkü 4 gün gözaltında kaldı 2 gündür tutuklu Yüksel Güran. Bugün bu işlemin yapılması çok manidar."

Türkiye Haberleri