Narin olayında kan donduran detayları vali açıkladı! Gözaltılar olacak mı?

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, cansız bedenine ulaşılan sekiz yaşındaki Narin, öldürülüp çuvalın içine konduğunu açıkladı. Zorluoğlu gözaltılar olup olmayacağı sorusunu da yanıtladı.

Diyarbakır'ın Tavşantepe köyünde Narin Güran, 21 Ağustos'ta kayboldu. Günlerce aranan Narin'in DNA izleri amcası Salim Güran'ın otomobilinden çıktı. Amca, kasten adam öldürmeden tutuklandı. Narin için bölgede tekrar arama çalışmaları yapıldı.

"ÖLDÜRÜLÜP ÇUVALA KONMUŞ"

Narin'den kahreden haber bu sabah (8 Eylül) geldi. Narin'in cansız bedeni Eğertutmaz Deresi'nde bir çuvalın içine konmuş olarak bulundu.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, basın açıklaması yaptı. Zorluoğlu, Narin'in bulunduğu ana ilişkin şunları söyledi:

  • Bilindiği üzere ilimiz Bağlar ilçesi Tavşantepe mahallesinde ailesiyle birlikte ikamet eden 8 yaşındaki Narin Güran kızımız 21 Ağustos'tan bu yana kayıp olarak aranmaktaydı.
  • Kayıp haberinin alınmasından itibaren İl Jandarma Komutanlığımızın koordinasyonunda başta Jandarma, AFAD ve Emniyet uzman personelimiz olmak üzere çok sayıda kamu görevlisi marifetiyle ve büyük bir gayretle arama faaliyetleri bugüne kadar titizlikle devam etmiştir.
  • Diğer taraftan da konunun adli boyutu ile ilgili çalışma Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinasyonunda yürütülmüştür. 8 Eylül 2024 pazar günü Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı koordinasyonunda mahallenin yakınından geçenEğertutmaz Deresİ'nde yapılan aramada kayıp çocuk Narin Güran en son görüldüğünde üzerinde bulunan şahsi kıyafetleri ile birlikte dere kenarında çuval içerisinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette sabah saat 08:45 sıralarında maalesef ölü olarak bulunmuştur.
  • İlk bulgulara göre kayıp Narin Güran'ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konulup dere kenarına getirildiği burada çuvalla birlikte derenin kenarında suyun içerisine yerleştirildiği üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır.
  • Daha önce aranılan tüm bölgelerin yeniden aranması çalışmamız kapsamında Eğertutmaz Deresi'nin bu bölgesi yeniden aranmış ve uzman Jandarma JAK ve JÖH ekiplerimizce kayıp kızımızın cenazesine, cesedine ulaşılmıştır. Kızımıza Allah'tan rahmet diliyoruz başımız sağ olsun

YENİ GÖZALTILAR OLACAK MI?

Zorluoğlu, yeni gözaltılar olup olmayacağı sorusunu şöyle yanıtladı:

  • "Konu ile ilgili gizlilik kararı var. Soru almayacağım. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır"

Türkiye Haberleri