Narin cinayetinin sırrı diş analizinde mi? Adli Tıp Uzmanı Halk TV'de açıkladı

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, katledilen Narin'in dişlerinin olmadığını açıkladı. Adli Tıp Uzmanı Dokgöz, cansız bir bedenin günlerce dışarıda kalsa bile dişlerinin dökülmeyeceğini açıkladı. Dokgöz, "Bir dış müdahaleyle ancak mümkün olabilir. Yani tek tek çekmesi lazım ya da kırması lazım" dedi.

Halk TV'de Şule Aydın'ın sunduğu Kayda Geçsin'e Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Halis Dokgöz, konuk oldu.

Halis Dokgöz, Diyarbakır'da katledilen sekiz yaşındaki Narin Güran'ın cinayeti hakkında soruşturmanın seyrini değiştirebilecek bir açıklamada bulundu.

Dokgöz'e Narin'in otopsisine giren Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren'in "Alınmış bir kalıbı mümkün değil çünkü dişler dökülmüş" sözleri hatırlatıldı. Dokgöz'ün açıkladığı bilimsel bilgi tüyleri ürpertti.

"KENDİLİĞİNDEN DÖKÜLME OLASILIĞI YOK"

Dokgöz, insan bedenin en sağlam bölgelerin dişler ve iskelet olduğunu söyledi. Dokgöz, cansız bir beden günlerce dışarıda kalsa bile dişlerin dökülmeyeceğini açıkladı. Dokgöz, "O nedenle dişlerin kendiliğinden dökülme olasılığı yok Yani çürümeye bağlı da dökülmez. Suyun altında uzun süre kalmaya bağlı da dökülmez. Bir dış müdahaleyle ancak mümkün olabilir. Yani tek tek çekmesi lazım ya da kırması lazım" dedi.

Eğer Narin'in dişlerinin olmadığı bilgisinin gerçek olduğu kabul edilirse küçük kızın dişlerinin sökülmüş olması gerekir. Dokgöz, bu düşünceyi doğrulayacak şu açıklamayı da yaptı:

"Diş çekmek profesyonel çaba ister. Kolay bir şey değil. Birkaç dişin belki süt dişlerde kayıp olabilir ama diğer dişlerde bir problem olduğunu düşünmüyorum"

Dokgöz, Narin'in cansız bedeninin suyun altına gömülmesinin de en başından beri cinayetin profesyonel işlendiğine dair güçlü bir delil olduğunu dile getirdi. Dokgöz şunları ifade etti:

"SADECE BU BİLE PROFESYONEL BİR YAKLAŞIMI GÖSTERİYOR"

  • "Sıradan bir olayla karşı karşıya olmadığımız çok açık. Komplike bir olay var planlanmış programlanmış bir olay var neden? Çünkü öldürüldükten sonraaçık alanda bırakılsaydı ya da gömülseydi daha erken bulunma şansı vardı. Ama suyun altına gömülüğü için süreç uzadı. Birtakım deliller kayboldu. Yani bu bile olayın profesyonel bir yaklaşım getirdiğini gösteriyor.

"OLAY KATİL YA DA KATİLLERİN ÇOK ÖTESİNDE"

  • Dijital kayıtların silinme meselesi var. Bu silme profesyonel bir silme olduğu da çok belli. Bu konunun uzmanları bu konuda da açıklamalar yapıyorlar. Bunların hepsini bir arada düşündüğümüzde sıradan bir olay olarak görmüyorum. Olay sadece katil ya da katillerin kim olduğunun çok ötesinde

"CESET ÇÜRÜSE BİLE DİŞLER DÖKÜLMEZ"

  • 19 günde özellikle suda altında da kalsa ceset ileri derece çürüse bile açık alanda kalsa çürüse sadece iskeletler kalsa en sağlam kalan dokular dişler ve iskelet yapısı
  • O nedenle dişlerin kendiliğinden dökülme olasılığı yok Yani çürümeye bağlı da dökülmez. Suyun altında uzun süre kalmaya bağlı da dökülmez. Bir dış müdahaleyle ancak mümkün olabilir. Yani tek tek çekmesi lazım ya da kırması lazım
  • Süt dişler var biliyorsunuz süt dişlerde de kayıplar olabilir O da bir diş olur 2 diş olur. Bu dişlerin düşmesi hepsinin kaybolması mümkün değil.

"DİŞ ÇEKMEK ÇOK PROFESYONEL BİR ÇABA İSTER"

  • Böyle bir şey olanaksız gözüküyor. Adli tıp Kolaylıkla tespit eder. Hatta biz deprem felaketi sonrası bölgeye de gittik Orada kimliklendirme amaçlı kimliği belli olmayan cesetleri kimliklendirmek için adli tıp uzmanları o dişlerden örnek almaya çalıştılar. Çok zor bir şeydir. Diş çekmek profesyonel çaba ister. Kolay bir şey değil. Birkaç dişin belki süt dişlerde kayıp olabilir ama diğer dişlerde bir problem olduğunu düşünmüyorum

Türkiye Haberleri