Narin cinayetinde flaş senaryo Halk TV Açıkça programında anlatıldı

Küçük Narin'in vahşice katledilmesinin ardından cinayetin nasıl gerçekleştiği sorusu üzerine tartışmalar sürüyor. Gökmen Karadağ'ın sunduğu 'Açıkça' programına katılan halktv.com.tr muhabiri Müslim Sarıyar cinayet senaryolarına dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin tüm dikkati Diyarbakır'da yürütülen 8 yaşındaki Narin'in vahşice katledilmesi üzerine başlatılan soruşturmaya çekildi. Halk TV'de Gökmen Karadağ'ın sunduğu Açıkça programına katılan halktv.com.tr muhabiri Müslim Sarıyar cinayet senaryolarına dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

SIKIŞINCA 'HATIRLAMIYORUM' DİYORLAR

"Tüm sıkıştıklarında ortak nokta 'O anı hatırlamıyorum' kaçamak cevap bu oldu. Şimdi şöyle aslında Amca Salim Güran bu olayda uzaktan bir el gibi görünüyor. Kızımızın öldükten sonraki saklama aşamasında görev almış gibi duruyor. Narin kızımızın ölümü bilinen şekliyle boğulma olasılığı üzerinde duruluyor. Soruşturmayı yürüten savcı da muhtemelen şunu diyordur. 'Amca orada yok' amca hep dedi ki 'Ben orada yoktum HTS kayıtlarına bakın.' Bunu söylemesinin sebebi bu. Narin boğularak öldürüldüğünde amca arandı. Tabi bunları senaryolar, yani kafalardaki soru işaretleri. Onun cevabı aranıyor şu an."

NARİN AĞABEYİNİ UYGUNSUZ HALDE GÖRMÜŞ OLABİLİR

"Narin'in en son görüldüğü noktadan sonrası evine giden yol. Muhtemelen Narin kuran kursundan çıkıp yürürken 'ahır' diye yani cinayetin işlendiği yer olarak bilinen ahır bölgesinde denk geldi. Annesi bir TV kanalında şu açıklamayı yapmıştı: 'Ahırın arka kısmında köpeklerle oğlunu uygunsuz şekilde gördüğünü' söylemişti. Bugün ise anneden diş örneği alındı. Narin o gün, ev ve ahırın olduğu bölüme geldi."

CİNAYETİN İLK SENARYOSU

"Şimdi elimizdeki verilerle ilk senaryo şu: Narin gittiğinde annesinin bahsettiği abisi ve köpekle olan yakışmayı gördü mü? Abisinin yasaklı madde aldığını da söyleniyordu. Narin yolu yürüyor 80 adımlık bir yol. Kamera açısından çıktıktan sonra muhtemelen bunu görmüş olabilir. Narin gördüğü zaman abisine gördüğü şeyi babasına söylemiş olabilir. Abisi de öldürmek amacıyla olmasa da aldığı madde etkisiyle boğazına sarılmış olabilir. O hali gören anne de evden çıkarak abisinin elini çekmeye çalıştı çekemedi ve ısırdığı ihtimali üzerinde duruyor. Anneden diş izi alınmasının en büyük sebebi abisi Enes'in böyle bir eylem gerçekleştirdiği sonrasında da amcanın arandığı ve durumun anlatıldığı olabilir. Amca yola çıkınca ikinci kez ramazana ulaşıyor. Ferit Demir'in gündeme getirdiği o konuşma gündeme geliyor. Öldü mü yaşıyor mu diye. Bu senaryonun güçlü olmasının sebebi amca Salim Güran diyor ya bakın hts ye ben orada değildim. Sonrasında amca cesedi yok etmek için görev almış olabilir. Bu senaryo muhtemelen gerçek ki anne ve abi iştirakten tutuklandı."

EK GÖZALTILAR OLABİLİR

Geçtiğimiz günlerde Halk TV Muhabiri Ferit Demir'in ortaya çıkardığı Amca Salim Güran ve Ramazan Atasoy arasındaki ses kaydı hakkında da yorum yapan Sarıyar, soruşturmada ek gözaltılar olabileceğini söyledi.

"İlk başta çocuk diye muhtemelen üstüne gitmediler. O kadar zincir var ki ramazana gelene kadar. Bir gidişat var ama muhtemelen Jandarma ve Savcılık adli tıp sonucunu bekliyorlar. Ek gözaltılar olabilir."

Türkiye Haberleri