Narin cinayetinde efsane cinayet dedektifi asıl zanlıyı işaret etti

Diyarbakır Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma sürüyor. Amca 15 yaşındaki işçisine neden 'Yaşıyor mu öldü mü' diye mesaj attı. Baba gündüz neden başka akşam başka konuştu. Adli Tıp'da son aşama nedir.

Diyarbakır Bağlar Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolduktan 19 gün sonra çuval içerisinde cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturma devam ediyor. İstanbul Cinayet Büro Amirliği'nde 20 yıl boyunca cinayet büro ve kayıp büro amirliğinde çalışan emekli cinayet polisi Savaş Kurtbaba, Narin cinayetiyle ilgili olarak halktv.com.tr'ye konuştu. Kurtbaba, "İlk baştan beri bana göre cinayet şüphelisi abi Enes Güran. Bence Enes'i kurtarmak için anne ve diğer aile üyeleri de bu cinayete iştirak ettiler. Tutuklu bulunan ve cinayetin en büyük şüphelisi olarak değerlendirilen amca Salim Güran'ın telefon ve watsapp yazışmalarının da dökümü çıkarıldı. Hatta ses kayıt uygulaması üzerinden her kimle konuştuysa kayıt altına alınan görüşmeler de geri getirildi.

NEDEN RAMAZAN'A ÖLDÜ MÜ DEDİ?

Amca Salim Güran'ın tutuklanan 15 yaşındaki işçisi R.A'ya attığı ses kaydında, "Kız yaşıyor mu öldü mü?" gibilerinden soru sormasını da değerlendiren Kurtbaba, "Bence cinayet işlendi. Sonrasında aile ne yapacağını şaşırdı ve amca Salim'i aradı. O da bulunduğu yerden yola çıktı. Bir süre sonra da R.A'yı arayarak bu soruyu sordu. O nedenle ilk baştan söylediğim gibi cinayeti işleyen kişi bana göre amca Salim Güran değil. Peki amca Salim kimi koruyor. Neden cinayeti örtbas etmek istedi. En büyük şüpheler ise anne Yüksel ve abi Enes'te. Bu cinayeti Güran ailesinin çoğu da biliyor" diye konuştu.

Emekli cinayet polisi Savaş Kurtbaba

GÜNDÜZ BAŞKA GECE BAŞKA

Olay günü Batman'da olduğu öğrenilen baba Arif Güran ise, savcılık tarafından serbest bırakıldıktan sonra kızı Narin Güran'ın mezarlığını ziyaret etti. Baba Güran burada gazetecilere, "Her kim Narin'i öldürdüyse en ağır şekilde cezalandırılsın. Annesi olabilir, amcası olabilir abisi olabilir. Her kim kıydıysa cezalansın" dedi. Akşam ise verdiği röportajda baba Güran'ın, "Ben Nevzat Bahtiyar'dan şüpheleniyorum. Kızımı Nevzat öldürmüş olabilir" açıklaması ise dikkat çekti. Bu açıklaması da babaya ya bu olayın anlatıldığı ya da birini mi koruyor sorusunu akla getirdi.

AHIR SORULDU MU

Öte yandan cinayetle ilgili merak edilenlerden biri de cinayet ahırda işlendiyse neden soruşturmayı yürüten kişilerce bu tutuklanan kişilere sorulmaması. Cinayeti kim ve neden öldürdü.

ADLİ TIP SONUCU BEKLENİYOR

Narin Güran soruşturmasında seyri değiştirecek olan ihtimal ise İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek otopsi raporu olacak. En ince ayrıntısına kadar yapılacak otopsi de diş izinden, tırnak arasındaki dokuya kadar, hatta diş arasında ısırığa bağlı kalıntıya kadar herşey ortaya çıkacak. 11 kişinin tutuklandığı soruşturmada DNA gibi somut deliller bulan ekipler, Adli Tıp sonucuna göre başka gözaltıların da olabileceğini, cezaevinde bulunan tutukluların tekrar ifadelerine başvurulacağını belirttiler.

Türkiye Haberleri