Naci Görür'den uykuları kaçıracak uyarı: Adana ve Hakkari'ye dikkat çekti

Prof. Dr. Naci Görür Doğu Anadolu Fayı'na dikkat çektiği uyarısında iki kent için uyarı yaptı.

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, uyarılarını sürdürüyor. Görür, Adana'da deprem beklediğini belirterek "Orayı bekliyoruz çünkü orada Doğu Anadolu fayının kolları var. Adana'da dikkatli olmak lazım" diye konuştu. Görür bir kenti daha uyardı.

6 Şubat depreminden büyük hasar alan Adana için korkutan bir uyarı yapan Görür, "Adana'da biraz dikkatli olmak gerekiyor. Orayı bekliyoruz çünkü orada Doğu Anadolu fayının kolları var. Oraya enerji transfer edilmiş olabilir, onlardan biri tetiklenmiş olabilir ve deprem üretebilir. Adana'da dikkatli olmak lazım" ifadelerini kullandı.

Görür sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Maraş depremleri Doğu Anadolu'yu hareket ettirdi, Arabistan levhası kuzeye doğru gitti. Kuzeyde Hakkari yöresinin sıkıştırmış olabileceğini düşünüyorum. Orayı da bilimsel öngörüyle uyarıyorum. Dikkatli olmak lazım diyorum, zaman söyleyemiyorum.

Doğu Anadolu fayında olan bu hareketler özellikle kuzey kısmında yani Bingöl Karlıova'yla Göynük arasında olabilecek bir hareket, ki orada deprem bekliyoruz 7,2. Kuzey Anadolu fayının belli ölçüde kırılmamış kesimini de tetikleyecektir.

Unutmayın 1939 Erzincan depremi 1971 Bingöl depremini tetiklemiştir. Yani bu tetikleme denince bu oluyor arkasına diğeri oluyor diye anlaşılıyor, öyle değil. Enerji transferleri birbirleriyle geometrik ilişkide olan faylarda mümkündür. Ben şimdi bu Doğu Anadolu fayının büyük hareketleri sonucu özellikle Bingöl'den Erzincan'a kadar olan o kesimde de hareketi hızlandırmış olabileceğini düşünüyorum."


Türkiye Haberleri