Naci Görür'den Çanakkale depremi sonrası peş peşe uyarılar geldi

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Çankalle'nin Ezine ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından peşe peşe uyarılarda bulundu. Sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan Görür, iktidar ve muhalefeti deprem konusunda uyardı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Çanakkale Ezine'de saat 17.39'da 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurmuştu.

İstanbul'da da hissedilen depreme ilişkin Türkiye'nin önde gelen deprem uzmanlarından olan Naci Görür, peş peşe uyarılarda bulundu.

Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla hem beklenen Marmara depremine dikkat çekti hem de iktidar ve muhalefeti depreme hazırlık konusunda uyardı.

"SİMDİLİK EN YAKİN DEPREM MARMARA İCİNDE OLACAK"

Prof. Dr. Görür, Ezine depremi sonrası yaptığı açıklamada, depremin Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın (KAF) orta branşına ait olduğunu belirterek, bu kolun ve KAF’ın güney kolunun yavaş enerji biriktirdiğini ve bu nedenle daha geç depremler beklediklerini kaydetti. Görür, açıklamasının devamında en yakın depremin Marmara'da olabileceğini söyledi.

3 SAAT SONRA İKİNCİ UYARI

Prof. Dr. Naci Görür, Ezine depremine ilişkin yaptığı ilk açıklamadan 3 saat sonra bir uyarıda daha bulundu.

Bir kez daha sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Görür, bu sefer iktidar ve muhalefete seslenerek, depreme hazırlık sürecinde birlik çağırısında bulundu.

Görür, büyük harflerle "UYARI" başlığı altında yaptığı açıklamada Türkiye'nin hemen hemen her tarafının bir fay örgüsüyle kaplı olduğunu belirterek hükümet ve muhelefetin bunu idrak etmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye'de herhangi bir bölgenin her hangi bir zamanda büyük bir depreme maruz kalabileceğini ve binlece insanımızın ölebileceğini belirten Görür, "Onun için bırakın fayların özelliklerini, yerini boyutunu, ne zaman deprem üreteceğini. Onu bilim insanları düşünsün. Siz nasıl kentinizi ve tüm ülkeyi deprem dirençli hale getirirsiniz onu düşünün.

Hükümeti, muhalefeti ve halkı ile yumruk olur elbirliğ i ile çalışırsan bu mümkün. Deprem dirençli ülkelerde bizde olan büyüklükte depremler olunce bir kaç kişi tesadüfen ölüyor bizde ise on binler ölüyor. Bu bize yakışmıyor, gelin ülkemizi deprem dirençli yapalım. Bu mümkün" ifadelerini kullandı.

Türkiye Haberleri